01.12.2022 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Sparta má novou identitu. Tu vizuální

Jedna z alternativních podob nového loga ragbyové Sparty



Stejně jako nelze odehrát slušné utkání pouze s jednou superhvězdou na hřišti, nelze ani s jedním logem – i když je všemi opěvované – tvořit dlouhodobě kvalitní prezentační materiály. I tato poučka, jak vystřižená z manuálu pro grafiky, stojí za novou vizuální identitou RC Sparta Praha.

Hrdý pražský klub ji představil v listopadu. „Jde propracovaným systémem, kdy všechny prvky identity – logo, barvy, tvary, písma a další grafické prvky – hrají pěkně pospolu jako ragbyový tým na hřišti," uvedl k nové tváři letitého klubu Honza Páv, dlouholetý hráč a činovník rudých.

„Absence jednotného stylu prezentace klubu byla dlouhodobě znát i na Spartě. Každou chvíli jsme se prezentovali jinými plakáty, mohli jste zaznamenat různé varianty klubových barev a dokonce i různá loga. Každá kategorie si kvůli chybějící podpoře od vedení klubu nechávala vyrábět své oblečení sama. A značka našeho klubu se tak „rozředila" a přestala být jednotná," doplnil Honza Páv.

Novému znaku Sparty dominuje písmeno S. V hlavní variantě je zobrazeno S společně s názvem Sparta Rugby na pozadí tří klubových barev: modré, žluté a dominantní rudé. Dobře rozpoznatelné je ve znaku i ragbyové háčko.

Loga mají několik verzí, jednotlivé znaky mají i každá z kategorií. Na první pohled zaujme zvolené písmo Extenda.


Nový logomanuál Sparty je veřejně dostupný zde


Hráči i realizační tým již loga užívají, například sparťanská trenérská dvojice týmu dospělých Eduard Krützner mladší a Pavel Vokroulík již ve finálovém zápase poháru proti Říčanům na sobě měla nové líbivé bundy opatřené čerstvými znaky.

Sparta_LogaAlt_815.jpg

Slušivá loga mají i jednotlivé kategorie klubu


pb