26.11.2022 – REGIONÁLNÍ VÝBĚRY

​Češi nebyli tak slabí. Moravany přetlačili druhou půlí

Hromadná fotka Výběru Čech a Výběru Moravy. Foto: Martin Flousek


Byl to naprosto vyrovnaný souboj, v první půli. V té druhé už prosadila větší síla i šikovnost na míči hráčů z Čech. V duelu dvou výběrů proto porazili Moravu v sobotu večer na umělé trávě na pražské Markétě 14:39.


FOTOGALERIE ZDE

ZÁZNAM ZÁPASU ZDE


„Rozhodla naše lepší fyzička a technické dovednosti individualit," uvedl po zápase ragbista výběru Čech Václav Calta. „Soupeř hrál hodně tvrdě a kompaktně," ocenil hru protivníka reprezentační pilíř.

Byla to zajímavá podívaná, zejména v úvodních 40 minutách. Moravané sice úvodní část těsně prohráli, ale několikrát po velkých tlacích byli jen kousek od položení, kterým by zvrátili vedení na svoji stranu. Moravský a reprezentační mlynář Ondřej Kučera dokonce donesl míč do pětkoviště, ale podle rozhodčího Nikoly Zacharieva se balón nedotkl hřiště.

Právě prvořadník z Dragonu Brno a jeho spoluhráč Jan Tieber patřili k nejlepším hráčům hostí.

Do druhé půle moravští výrazně prostřídali, což se projevilo zejména v roji. Tam hráči z Čech získali jasnou převahu. „Chtěl bych ocenit všechny naše hráče z prvoligových celků, šli do toho bez bázně," uvedl asistent trenéra Nigel Briggs. Převahu domácí dokázali přetavit v několik pětek, kterými zápas rozhodli.

„Pustili jsme jim to," tvrdil po utkání samorostlý kouč Moravy Petr Giacintov. „Jinak by nás nedali," dodal se širokým úsměvem. „Byl to dobrý zápas, kluci si to užili."

Spokojený byl po duelu i kapitán týmu z Čech Richard Hřebačka ze Sparty, ten si zápas viditelně užíval. „Jsem rád za hru i za to, že v obou týmech dostali šanci se ukázat mladí hráči. Taková událost má smysl, bylo to moc fajn."


Výběr Čech – Výběr Moravy 39:14

PruchaHrdlickaFialaVyberCechMorava_815.jpg

Moravský Lukáš Fiala uniká dvojici Patrik Průcha a Jakub Hrdlička. Foto: Martin Flousek

MirNempetGia_815.jpg

PETR GIACINTOV a MIROSLAV NĚMEČEK. Foto: Martin Flousek


pb