24.11.2022 – REGIONÁLNÍ VÝBĚRY

​Škoda, že jsou Češi tak slabí, hecuje kouč Moravy

Minulý týden se říčanský rváček Jan Matěj Haš při finále poháru na pražské Markétě snažil odebrat míč Ondřeji Bejčkovi ze Sparty. V sobotu 26. listopadu nastoupí mladý rváček na stejném místě opět, tentokráte ve výběru Čech proti Moravě. Foto: Martin Flousek



Je to poslední velký zápas mužské sezóny. Do české vozby narazí na moravské šiky. Už v sobotu večer na umělé trávě pražské Markéty proti sobě stanou výběry Čech a Moravy.

ČECHY OSVĚŽÍ REPREZENTAČNÍ PRŮŘEZ

Oba trenéři, Miroslav Němeček za Čechy a Petr Giacintov za Moravu, dnes zveřejnili sestavy obou celků. „Velkou zajímavostí výběru, který povedu já, je, že se v útoku potkají zástupci tří reprezentačních kategorií," zve na zajímavou podívanou Miroslav Němeček. V týmu z Čech se totiž objeví reprezentanti do 18 let Pavlík a Matěj Novák, reprezentanti do 20 let Sam Dupuy a Karel Šampalík, jakožto i plejeři z A-týmu Česka Kryštof Kohout, Richard Hřebačka a David Miřácký.

Zajímavostí výběru Čech je jistě účast Libora Anderleho, prvořadníka ragbyového klubu z Českých Budějovic, který sílu na ragby nabírá prací v jihočeských lesích. Nastoupí i mohutný druhořadník z Pragy Filip Klein, výrazná a nepřehlédnutelná osobnost vysočanského klubu.

MORAVSKÝ TÝM HÝŘÍ SEBEVĚDOMÍM

Sestava moravského mužstva nepůsobí tak našlapaně, o to víc je ovšem dle trenéra Petra Giancintova odhodlaná. „Škoda, že mají Češi tak slabou sestavu, mohlo to být vyrovnanější," mudroval dnes charismatický moravský kouč se silným brněnským přízvukem. „No nic, uděláme si takový trénink v Praze."

Útok moravské jízdy bezesporu povede neúnavný Jan Tieber. Šikovný hráč se v modrém dresu s orlicí představil před dvěma týdny ve Zlíně při zápase Moravy proti české reprezentaci do 23 let. V utkání byl hodně slyšet, neustále podporoval a vedl své spoluhráče.

VSTUP JE VOLNÝ

Na obou stranách se představí výrazní Jihoafričané. Za Čechy to bude přesný ostrostřelec Tristan Horak z Říčan, za Moravu průrazný vazač Thomass Geldmacher ze Zlína. Zápas bude řídit velice nadějný český rozhodčí Nikola Zachariev z klubu ARC Iuridica.


Utkání zahajuje v 19 hodin. Vstup je volný. Bufet bude otevřen.


Více o zápase i zde


NOMINACE:

MORAVA

RC Havířov: Jan Hlaváč, Leon Sittek, Noel Sittek

RC Zlín: Radek Holba, Denis Juřík, David Sluštík, Marek Jandouš, Dan Mrlík, Thomass Geldmacher, Wahib Azouz

RC Bystrc: Martin Elzner, Adam Putna, Lukáš Fiala, Petr Sovadina, Marek Zelený, Tomáš Neugebauer

JIMI RC Vyškov: Radek Fialka

Sokol Mariánské Hory: Dušan Kirchner, Adam Žižka

RC Dragon Brno: Zbyněk Schütz, Ondřej Kučera, Jan Tieber, Roman Sklenský, Dan Sedlák, Martin Cornejo, Jakub Opluštil, Filip Duda, Lukáš Svoboda

Trenér: Petr Giacintov (RC Dragon Brno)

ČECHY

RC Mountfield Říčany: Václav Calta, Tomáš Adámek, Petr Máslo, Jan Matěj Haš, Tristan Horak, Jakub Havel, Jan Šmolcnop, Matěj Novák, Sam Dupuy, Kryštof Kohout

RC Praga Praha: Filip Klein, Radek Novotný, Král Jakub

RC Sparta Praha: Vlastimil Diviš, Richard Hřebačka

RC Slavia Praha: Patrik Průcha, David Miřácký, Hrdlička Jakub, Fojtík Jan, Jonathan Hrdina

RC Tatra Smíchov: Marek Šimák, Karel Šampalík ml.

RC České Budějovice: Libor Andrle

Trenér: Miroslav Němeček (RC Mountfield Říčany)


pb