23.11.2022 – REGIONÁLNÍ VÝBĚRY

Čechy vs Morava. Už v sobotu

DVĚ VĚŽE. Urostlí trenéři, někdejší reprezentanti i hráči působící roky ve Francii se postaví proti sobě. Zatímco Petr Giacintov (vlevo) působí nyní jako asistent trenéra mužů v Dragonu Brno a šéf zdejšího Sportovního centra mládeže, Miroslav Němeček je koučem reprezentace a Říčan. Foto: Martin Flousek


Bude to závěr sezóny, jak se patří. Nejlepší hráči působící v českých a moravských ragbyových klubech se postaví proti sobě. Obnovený zápas Čechy versus Morava se odehraje 26. listopadu 2022 na pražské Markétě.


ZÁZNAM ZÁPASU ČECHY vs MORAVA ZDE


Vedle řady reprezentantů občerství řady ragbistů třeba i Tristan Horak, famózní jihoafrický kopáč z Říčan. Právě na umělé trávě na Markétě nedávno v zápase s Tatrou Smíchov předvedl drop gól zpoza půlící čáry. Věc v domácích luzích a hájích nevídaná. Zopakuje to?

Český výběr povede kouč národního týmu Miroslav Němeček, v čele Moravy se mu postaví zkušený (a neméně urostlý) Petr Giacintov. V řadách domácího týmu z Čech lze očekávat celou plejádu reprezentantů, pravděpodobně i slávistického rychlíka Adama Miřáckého, který letos v dresu Monaka zahvězdil ve špičkové francouzské sedmičkové soutěži.

Hráčů národního týmu z Moravy zdaleka tolik není. Dle Výběru Moravy, který v sobotu 12. listopadu ve Zlíně odehrál předzápas k utkání Česko – Moldavsko si Petr Giacintov vezme například Jan Tiebera či Romana Sklenského z Dragonu Brno či útočnou dvojici z celku U23 zlínské Denise Juříka a Marka Jandouše. Klíčové bude pro kouče získat dostatek hráčů z Vyškova.

Zápasem Čechy versus Morava obnovuje sportovní úsek ČSRU dlouholetou tradici, která byla po několik let přerušena (stejně tak došlo k obnovení mládežnického letního kempu unie či reprezentace do 23 let). Tyto utkání se po dekády často hrávaly i jako součást výročí jednotlivých moravských či českých klubů. Pro oba týmu budou nachystány patřičné dresy: Moraváci nastoupí v modrých s orlicí, ragbisti z Čech v červených se lvem.


Zápas na stadionu Markéta na Břevnově se hraje 26. listopadu od 19 hodin.
Vstup je volný.


DRESY OBOU VÝBĚRŮ


Čechy vs Morava Dresy_815.jpg


CechyMoravaJPGopraveno_815.jpg



pb