13.11.2022 – REPREZENTACE MUŽI XV

​Deník: 1384 diváků na ragby, atmosféra a obří fotogalerie

Zdroj: Radek Štohl, Deník


Zlínem včera výrazně rezonovalo ragby. Česká reprezentace na známém Stadiónu Mládeže, kde trénoval Emil Zátopek, porazila před vysokou návštěvou Moldavsko.

Mimořádně vydařenou atmosféru zápasu zachytil v reportáži a ve fotogalerii reportér Deníku Radek Štohl.


Atmosféra ve velké fotogalerii Deníku zde

„Můj malý se teď nedokáže odtrhnout od ragbyového balónu, tak se mu to líbilo," pochvaloval si utkání například Petr Špalek z valašských Hodslavic, který přicestoval na zápas jedním z autobusů vypravených ČSRU. „Parádní sport, parádní zážitek, konečně jsem viděl ragby naživo," uvedl Ondřej Kudělka, policista z Valašského Meziříčí.

Právě vysoký počet „prvodiváků", tedy návštěvníků, kteří ragby naživo ještě nikdy neviděli, byl výrazně pozitivní prvek celé akce. Za zdařilou událostí nestojí jen hráči na hřišti, ale desítky ochotných a pracovitým dobrovolníků ze Zlína a zlínského ragbyového klubu včele s Josefem Ižem a Danem Chytilem.

I Česká Rugbyová Unie vložila do zápasu spoustu úsilí. Manažer rozvoje Dan Beneš objížděl s ragby hodiny tělocviku na základních školách, marketing ČSRU připravil reklamní kampaň v rádiích, na billboardech či v hromadných dopravních prostředcích. Vypravil také autobusy fanoušků na zápas. „Děti ze škol pak na stadionu za mnou přiběhly a některé mě dokonce objaly, to bylo fakt hezké," pochvaloval si Dan Beneš.

Vlna propagace se nesla i skrze lokální média a novináře. Malí zlínští ragbisti navlečení v dresech rozdávali po městě propagační letáčky. „Stálo to za to, atmosféra byla super, samotní hráči si zlínské prostředí mimořádně pochvalovali," uvedl i fotograf Petr Flousek.

pb