11.11.2022 – REPREZENTACE MUŽI XV

​Útok Česka povedou dvojčata. Sledujete dnes zápas s Moldavskem

Trénink ve Zlíně před zápasem s Moldavskem. Foto: Michal Ouředník, manažer týmu


Ostře jako žiletky létaly včera a dnes dopoledne reprezentačním útočníkům míče na trénincích ve Zlíně. Tým se zde připravuje na zítřejší zápas s Moldavskem. Trenér Miroslav Němeček oznámil nominaci.

„Všech třiadvacet hráčů ukázalo velkou chuť trénovat, je tam vidět kvalita, tu chce jen přetavit do zápasu," prohlásil po dnešním pátečním tréninku kouč. Na postu mlynáře nastoupí Ondřej Kučera z Dragonu Brno. „Hrál dobře v Maďarsku, zlepšuje se, má velký zájem reprezentovat, takový hráč má dostat šanci, aby začal," konstatoval Miroslav Němeček.

Albert Froněk, který nyní hraje v Irsku, nastoupí poněkud netradičně na křídle. „Je to univerzál, může hrát cokoli. Navíc vedle na tříčtvrtce bude jeho odvěký spoluhráč Matyáš Hopp, může to proto dobře fungovat."

Jako útoková spojka vyběhne v základní sestavě na Stadion Mládeže ve Zlíně Sparťan Richard Hřebačka, na vedlejší tříčtvrtce ho bude podporovat jeho dvojče Lukáš. Stejně tomu bylo v Maďarsku. „Chceme mít určitou kontinuitu, aby se sestava podobala," vysvětlil trenér.

Na podobu přípravy mají už vliv oba zahraniční asistenti. Novozélanďan Roimata Hansell Pune pro útočníky a Jihoafričan Manyosha Ntando pro rojníky. „Přinášejí přístup, který velice pozitivně ovlivňuje hráče. Reprezentanti spolu moc času neztrácí, ale tréninky mají už nyní jednoznačně vyšší kvalitu."


Zápas s Moldavskem začíná ve Zlíně na Stadiónu Mládeže v sobotu 12. listopadu ve 14 hodin. Lístky v cenách 100 a 200 Kč budou k dostání na místě.

ONLINE PŘENOS NA ČT S ČESKÝM KOMENTÁŘEM ZDE


Nominace_Cesko_Moldavsko_815.jpg


pb