07.11.2022 – O RAGBY V MÉDIÍCH

​Ragbistka byla paf z rychlosti. Magazín ragby je tu



Tým Davida Kozohorského, sportovního moderátora České televize, připravil nový díl Magazínu ragby. V desátém pokračování uvidíte, jak hrají ragby ti nejmenší, jak se české ženy v sedmičkách postupně a pomalu prokousávají mezi elitu nebo co může přinést reprezentaci mužů novozélandský kouč.


Co třeba uvidíte a uslyšíte v 10. díle magazínu?


DĚTI
„Na ragby mě baví skládání, kopy do vzduchu… Někdy hrajeme aj tady v Praze," říká v magazínu malý rozzářený Otakar Klement z Vyškova. Ten se zúčastnil říjnového turnaje Prague Youth Rugby Festivalu. V Česku si zahrálo 82 týmů dětí včetně 14 celků ze zahraničí.

ŽENY VE ŠPANĚLSKU
„Všechno to bylo zrychlené, na začátku jsem byla paf," prohlásila Natálie Škudrnová, která se jako nováček v ženské reprezentaci zúčastnila špičkově obsazeného sedmičkového turnaje ve španělském Elche. České hráčky tam například porazily ragbyovou velmoc Irsko.

DOMÁCÍ POHÁR
Skončil pohár žen. Soutěž opanovala Tatra Smíchov. „Reprezentantky se nerodí jen tak," analyzuje české ragbyové prostředí v reportáži trenér Tatrovky Stanislav Král.

INJEKCE PROFESIONALISMU DO REPREZENTACE
„Má v sobě profesionalismus z Francie, který by měl přenášet na hráče," říká trenér mušké reprezentace Miroslav Němeček o nové posile v realizačním týmu. Novozélanďan Roimata Hansell Pune ještě nedávno hrál špičkové ragby. Nyní v reportáži pohovořil o tom českém.

Magazín ragby sledujte


Na stránkách České televize zde


Nebo

Na YouTube kanálu Czech Rugby TV zde



pb