03.11.2022 – POHÁR XV

Přišel, viděl, položil. Veterán se při návratu chytal mraků

Pavel Syrový s míčem. Zdroj: Praga Ragby



Kmital jako za mlada. Přesto po zápase prohlásil: „Od páté minuty jsem se chytal mraků." Pavel Syrový, šestačtyřicetiletý ragbista Pragy a bývalý klíčový hráč české reprezentace, takto okomentoval svoji kondičku v semifinálovém zápasu poháru proti Spartě. V něm nastoupil v základní sestavě.

S kritickým hodnocením zarputilý ragbista notně přeháněl. Od první minuty cestoval po vysočanském trávníku jako motorová myš. „Zápas za muže jsem hrál zhruba po třech letech, máme teď prostě na Pragovce hodně zraněných."

Pavel Syrový na pozici mlýnové spojky operoval vedle nadějné pragovácké útokovky Tomáše Petříčka. Věkový rozdíl mezi nimi? Osmadvacet let.

„Podal explozivní výkon, hrál velmi dobře," ohodnotil výkon někdejšího spoluhráče Roman Šuster, asistent trenéra Pragy. Uznáním nešetřila ani sparťanská protistrana. „Když Pavel pronikal naší obranou, tak mu jeho spoluhráči ani nestíhali v podpoře," konstatoval Richard Hřebačka, útočník Sparty. „Ten chlapík měl na podobu hry obrovský vliv."

Velice dobrý výkon korunoval Pavel Syrový v 56. minutě zápasu položením pětky. „Naši pilíři pořád nemohli prorazit soupeřovu defenzívu, tak jsem si vzal míč sám a proskočil," prohlásil lakonicky hbitý útočník.

Po zápase, který Praga prohrála 22:29, posbíral ragbista, který má nasbíráno téměř pět desítek startů za národní tým a do zápasu reprezentace naskočil ještě v osmatřiceti letech, hodně pochvalných slov. „Potěšilo mě to, stejně si ale myslím, že spoluhráči i naši fanoušci byli hlavně rádi, že jsem přežil," doplnil rozesmátě.


PAVEL SYROVÝ V AKCI

PavelSyrovySpartaPragaNeodbytný_815-2.jpg

PragaSpartaPavelSyrovyJiriBohacek_815-1.jpg

PragaSpartaPavelSyrovyRuceVbok_815.jpg

PragaSpartaPavelSyrovyRuck_815.jpg

Zdroj: Praga Rugby

pb