01.11.2022 – REPREZENTACE MUŽI XV

​Reprezentace půjde proti Moldavsku s jasným cílem

Jakub Homer z francouzského Valence Romans DrÔme Rugby je jediným profesionálním hráčem v českém výběru. Foto: Martin Flousek


Pouze tři změny má nominace české ragbyové reprezentace na domácí listopadové utkání proti Moldavsku. Kouč týmu Miroslav Němeček povolal proti říjnovému vítěznému utkání v Maďarsku Jakuba Homera místo zraněného Roberta Trefného, Martina Cimpricha místo Daniela Rygla a Jana Kučeru místo Sama Dupuye, který je na mistrovství Evropy Championship s týmem U20 (pozn. původně jsme mylně uvedli, že Sam Dupuy je zraněný).

„Snažíme se udržet co největší kontinuitu v týmu, proto se sestava co nejvíce podobá té předešlé," vysvětluje Miroslav Němeček. „O soupeři toho moc nevíme, jednoznačným cílem je ale vyhrát a posbírat bonusové body."

Na pozice útokové či mlýnové spojky je nominována trojice hráčů Marek Šimák, Matyáš Hopp a Richard Hřebačka. Proti Maďarsku nastoupil v základní sestavě na „mlýnovce" Marek Šimák, na „útokovce" pak Richard Hřebačka. „Matyáš Hopp je univerzál," říká Miroslav Němeček. „Obecně je ale pravda, že celé české ragby nyní trpí nedostatečnou konkurencí na pozici mlýnové spojky."

V nominaci má nejvíce hráčů, sedm, klub z Říčan. Z ciziny přijede celkem šest hráčů. Jediným profesionálem je z nich odchovanec Říčan Jakub Homer z francouzského Valence Romans DrÔme Rugby. Zajímavostí je, že Martin Cimprich hraje nyní v Anglii za stejný klub jako James Faktor. Pragovácká dvojice Dan Hošek a Albert Froněk zamířila hrát do irského klubu Clonmel RFC nedávno spolu.


Zápas mistrovství Evropy úrovně Konference se hraje 12. listopadu 2022 od 14 hodin na Stadionu Mládeže ve Zlíně. Lístky je možno zakoupit zde.


Jako předzápas se od 11 hodin utká Česko do 23 let proti Výběru Moravy.


NOMINACE ČESKA:

ROJ
Tomáš Adámek, RC Mountfield Říčany
Tomáš Stránský, RC Mountfield Říčany
David Jaroš, RC Jimi Vyškov
Jakub Král, RC Praga Praha
Ondřej Kučera, RC Dragon Brno
Jakub Homer, Valence Romans DrÔme Rugby (FR)
Dan Hošek, Clonmel RFC (IRE)
James Faktor, H.A.C. RFU (UK)
Lukáš Linhart, RC Mountfield Říčany
Lukáš Chytil, RC Mountfield Říčany
Nicolas Uys, RC Tatra Smíchov
Vlastimil Diviš, RC Sparta Praha
Jakub Havel, RC Mountfield Říčany

SPOJKY
Marek Šimák, RC Tatra Smíchov
Matyáš Hopp, CUS Milano Rugby (ITA)
Richard Hřebačka, RC Sparta Praha

ÚTOČNÍCI
Lukáš Hřebačka, RC Sparta Praha
Albert Froněk, Clonmel RFC (IRE)
Jan Čížek, RC Přelouč
Kryštof Kohout, RC Mountfield Říčany
Martin Cimprich, H.A.C. RFU (UK)
Sheldon Fortune, RC Sparta Praha
Jan Kučera, RC Mountfield Říčany

pb