18.10.2022 – O RAGBY V MÉDIÍCH

​Když se naštve mladík v reprezentaci. Nový Magazín ragby ČT je tu

Sam Dupuy, mladý a nadějný útočník reprezentace a Říčan má v novém Magazínu ragby rozhovory dokonce dva. Zdroj: ČT Sport


Znáte předzápasový reprezentační ceremoniál s rozdáváním dresů? Co se stane, když se naštve mladý český útočník Sam Dupuy? Jak probíhala repríza extraligového finále mezi Říčanami a Tatrou Smíchov? Proč přišly na stadion do Vyškova tisíce diváků?

Na to vše odpoví nejnovější Magazín ragby stanice ČT Sport.

Reprezentace hrála první zápas mistrovství Evropy úrovně Conference a to v Budapešti proti Maďarsku. „Hrajeme dobře, potřebujeme se jen vyvarovat hloupých chyb," říká mimo jiné v reportáži reprezentační trenér Miroslav Němeček.

V Říčanech se odehrála „odveta" letošního finále extraligy mezi domácími a Tatrou Smíchov. Do Vyškova na oslavy 70 let ragby přišly tisícovky diváků. O slavné éře klubu v sedmdesátých letech mluví v reportáži například veterán a někdejší reprezentant Jan Mazal.

Devátý díl magazínu lze vidět:

na stránkách České televize Sport zde


nebo


na kanálu YouTube Czech Rugby TV zde


V Říčanech natáčel ragbyový reportér České televize David Kozohorský, v Maďarsku Petr Býma z ČSRU a ve Vyškově Šimon Kudělka, student filmu na UTB ve Zlíně.

pb