13.10.2022 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Kdo jede do Španělska. Česko posílí hráčka anglických WASPS

Česká reprezentantka a hráčka slavných WASPS Tess Braunerová (druhá zprava) ještě v dresu anglického klubu Richmond. Zdroj: Richmond Rugby



Z Pardubic do Alicante. Zítra ráno přímo z východočeského města odlétá na prestižní turnaj do Španělska český ženský sedmičkový reprezentační tým. V Elche u Alicante se hráčky postaví špičkovým týmům jako Francie, Irsko či Polsko.

Kouč Vít Chalupa nominoval na trip čtrnáct hráček. Na soupisku proklouzla i jedna mimořádně zajímavá hráčka. Tess Braunerová žije dlouhodobě v Anglii a hraje za tamější špičkový a slavný ragbyový tým WASPS.

Útočnice, která nastupuje nejčastěji na pozici spojky, dříve dokonce jako kapitánka vedla prestižní ženský ragbyový tým univerzity z Oxfordu včetně známého zápasu nazývaného Varsity proti rivalkám z Cambridge. „Na ragby si nesmírně cením toho, jak fungujeme jako komunita. Tohle mi stojí za každý trénink ve větru a dešti v Anglii," říká sympatická Tess Braunerová.

Nebude to její první start za reprezentaci, v patnáctkách má již za sebou utkání za český národní tým ve Švédsku. Příběh Tess Braunerové přineseme po víkendovém turnaji v Elchi.

Mezi čtrnáctkou hráček je mimo jiné i velice mladá trojice. Veronika Bolfová z Olomouce jede na tak velkou akci s dospělou reprezentací vůbec poprvé, mezi nejmladší hráčky patří i odchovankyně ostravského ragby Julie Petříková nebo Natálie Škudrnová z Petrovic. Kapitánkou týmu je Lucie Oupicová – Roczyn. V nominaci je i její dvojče Veronika Oupicová.

"Moc se všechny těšíme. Je to nabitý turnaj, kde se opět můžeme přiučit od nejlepších," říká před odletem kapitánka Lucie Oupicová - Rozcyn. "Všechny týmy na turnaji skončily na mistrovství Evropy před námi, přesto věřím, že některé můžeme porazit."

V nominaci je po čtyřech hráčkách z Tatry Smíchov a z Petrovic. O nominaci smolně kvůli zranění přišla nadějná dorostenka Kristýna Riegertová, rovněž ze smíchovské Tatrovky. V sestavě pro Elche by zřejmě nechyběly ani sparťanky Jana Urbanová a Sára Lea Exnerová. První je zraněná, druhá si plní herní povinnosti v klubu ve Francii.


Nominace na turnaj Elche 7s, Elche, Španělsko, 15 - 16. 10. 2022

Baťhová

Tereza

RC Sparta

Bolfová

Veronika

RK Olomouc

Braunerová

Tess

WASPS RFC

Čuprová

Pavlína

RC JIMI Vyškov

Doležilová

Julie

RC Tatra Smíchov

Gärtnerová

Věra

RC Mountfield Říčany

Oupicová

Veronika

RC Mountfield Říčany

Oupicová-Roczyn

Lucie

RC Mountfield Říčany

Petříková

Julie

RC Tatra Smíchov

Plevová

Kristýna

RC Tatra Smíchov

Sládková

Anežka

RK Petrovice

Škudrnová

Natálie

RK Petrovice

Tesařová

Christine

RC Tatra Smíchov

Vacková

Petra

RK Petrovice

Realizační tým

Chalupa Vít, hlavní trenér

Maštera Jan, asistent trenéra

Zimová Barbora, fyzio

Němečková Eliška, fyzio

Steppanová Zuzana, manažerka

Aicardi Jeremy, poradce

Schlangerová Hana, manažerka rozvoje ženského ragby


Více o turnaji a rozpis zápasů včetně online zde


pb