14.10.2022 – REPREZENTACE MUŽI XV

Unie zve na reprezentaci do Zlína. A platí autobusy

Reprezentace ve Zlíně. Zápas Česka s Ukrajinou v roce 2013. Foto: Martin Flousek ml.


Vyražte v listopadu do Zlína. Dobrých důvodů je několik. Vidět hrát tuzemský národní ragbyový tým, poznat neopakovatelnou atmosféru opravdu unikátního města – a využít nabídky České Rugbyové Unie. Ta zorganizuje a zaplatí naplněný autobus fanoušků na zápas Česka proti Moldavsku odkudkoli z republiky.

Hraje se 12. listopadu na Stadionu mládeže, místě, kde trénoval Emil Zátopek. Počítá se s tím, že zřejmě vyjedou autobus či autobusy z Prahy či Brna. Do těch se můžete přihlásit zde.

Ostatní busy vyrazí „na povel" jednotlivých klubů či ragbyových nadšenců. Je to na vás. Zaplňte čtyřicetimístný autobus a dejte nám vědět na adresu eventy@rugbyunion.cz.

Třeba Karel Gaman se jistě pokusí zaplnit autobus z Havířova, který by samozřejmě (a pokud bude zájem) mohl bez problému nabírat při mezizastávce i fanoušky v Ostravě. V ragbyovém Sokole Mariánské Hory totiž zase jistě zaktivizuje členy starosta Dalibor Čech.

Předpokládá se, že hordy fanoušku dorazí i ragbyové pevnosti ve Vyškově. Energii do klubu nyní nabíjí nový prezident Jiří Klement. Část vyškovských dorazí po vlastní ose, podaří se jím vypravit i autobus? Jisté je, že bus vyrazí i z beskydských vesnic Hodslavice a Střítež nad Bečvou, odkud pochází dva známí spolupracovníci/zaměstnanci ČSRU.

"Naším cílem je přitáhnout na ragby do Zlína až tři tisíce diváků," hlásí odvážný cíl Pavel Myšák, ředitel ČSRU. V roce 2013 přišlo do Zlína na utkání s Ukrajinou 1200 diváků, v roce 2018 vidělo zápas s Polskem 900 lidí. „Věřím, že k nám ragby, na ryzí a opravdový sport, který má ve Zlíně tradici již od válečných let, přijde za zábavou opravdu hodně diváků," říká Josef Iž, prezident RC Zlín.

Zápas mistrovství Evropy úrovně Conference 1 North začíná ve 14 hodin. Připraven je i předzápas reprezentace do 23 let, která se utká s Výběrem Moravy od 11 hodin.


Cesko_Ukrajina2013_815.jpg

Česká reprezentace v roce 2013 při zápase proti Ukrajině ve Zlíně. Na fotografii například Juraj Rázga, tehdejší generální sekretář ČSRU, ještě vlasatý pragovák Petr Čížek či mladičký Ondřej Kovář z Vyškova. Nejvyšším mužem na fotografii je (jako vždy) další pragovák Bob Voves. Už tehdy hrál i současný reprezentant Zbyněk Schütz z Dragonu Brno. U reprezentace stále působí fyzio Olga Šplíchalová či kustod Vladimír Tlapák. Foto: Martin Flousek ml.

Cesko_Ukrajina2013_Rohla-1.jpg

Jan Rohlík sveřepě brání při utkání proti Ukrajině ve Zlíně. Vlevo přihlíží Vachtang Pailodze, v černé přilbě Aaron Radley a vpravo Aleš Stejskal. Foto: Martin Flousek ml.

pb