11.10.2022 – DĚTSKÉ RAGBY

​Malí ragbisti zaplaví o víkendu patero hřišť

Zatímco v mužích utvořily Říčany (B tým) a ARC Iuridica Chrášťany společenství, v žáčcích se oba kluby pěkně mastí mezi sebou. Foto: Tatra Smíchov



Přijďte povzbudit malé ragbisty a ragbistky. V sobotu 15. října se v Praze a v Říčanech na pěti ragbyových hřištích rozběhne další ročník turnaje PYRF, Prague Youth Rugby Festival. Představí se desítky týmů spousty z nich ze zahraničí.

Například v pražských Petrovicích se od 9:50 hraje kategorie do 12 let za účasti 23 týmů, z toho pět je ze zahraničí. Jsou mezi nimi družstva z Německa, Lucemburska či Rumunska. Petrovický turnaj má na starosti zkušený mládežnický trenér Ota Petrášek, jeden z pětice zakladatelů populárního klání.

Třeba nejmladší kategorie U8 se hraje od 9 hodin na hřišti vysočanské Pragovky. U14 je v Říčanech, dorostenky se představí ve vršovickém Edenu a konečně pátá kategorie, U10, se utká na horním strahovském hřišti Tatry Smíchov.

„Podrobnější program ještě zveřejníme, bude na stránkách PYRF," říká další ze zakladatelů turnaje Tomáš Kohout, asistent trenéra u reprezentace chlapců do 18 let, který se právě vrátil z mistrovství Evropy v Gruzii.

„Jedním z hlavních cílů turnaje je přivážet do Česka zahraniční týmy. Nejen pro zpestření sezóny, ale třeba i kvůli tomu, že jsou čeští hráči či hráčky vystaveni jinému hernímu projevu. To je rozvíjí," vysvětluje Tomáš Kohout.


Stránky PYRF - https://pyrf.webnode.cz/


MilanHaitmanPYRF_815.jpg

Jeden z nejpopulárnějších českých rozhodčích ragby Milan Haitman dohlíží svrchu na malé hráče a hráčky Pragovky a Olympu na turnaji PYRF na smíchovské Tatře. Foto: Tatra Smíchov


pb