10.10.2022 – REPREZENTACE ŽEN 7S

​Ženy míří na nejnabitější turnaj v historii českého ragby

Věra Gärtnerová (s míčem) a Julie Doležilová patří ke klíčovým hráčkám české sedmičkové reprezentace. Foto: Martin Flousek



Bude to nejnabitější turnaj v historii českého ragby. Ženy se o víkendu ve Španělsku utkají s naprostou evropskou špičkou.

NEVÍDANÉ: FRANCIE, IRSKO, POLSKO V JEDNOM VÍKENDU

Mezi šesticí účastníků klání ve středomořském městě Elche je třetí tým ze zářiového mistrovství světa Francie, sedmý tým na stejném turnaji Irsko či letošní evropské šampionky z Polska.

„Potřebujeme podobně těžké zápasy proto, aby se holky posouvaly," říká reprezentační kouč Vít Chalupa. Právě on přivedl český tým v letošním dvoudílném mistrovství Evropy Championship na historické sedmé místo.

A Češky, nebýt vyrovnaného a smolného zápasu s Belgičankami, mohly být ještě výš. Právě Belgie, šestá z ME a Španělsko, které skončilo páté, uzavírají elitní šestici účastníků.

ZÁPASY ZŘEJMĚ ONLINE

Na turnaji Elche 7s se nejprve hraje v jedné skupině každý s každým. Národní tým se v sobotu 15. října utká nejprve s domácím Španělskem, poté s Polskem a den uzavře s Belgií. V neděli 16. října čekají Češky Francouzsky a poté Irky. Posledním šestým zápasem každého týmu bude boj o konečné umístění mezi prvním vs. druhým, třetím vs. čtvrtým a pátým vs. šestým v základní skupině.

Turnaj žen a souběžný turnaj mužů se oba hrají v Campo de Rugby Amorós Palao v Elche, který se nachází necelých deset kilometrů od vln Středozemního moře poblíž metropole regionu Murcia starobylého města Alicante.

Zdá se, že organizátoři chystají on-line přenosy, sledovat je dle všeho bude možné zde

Tuto informací ještě upřesníme. Zpravodajství z turnaje přineseme během víkendu zde i na sociálních sítích ČSRU.

Účast žen na turnaji i zjevný kvalitativní růst českých hráček v posledním období umožnily finance z Národní sportovní agentury. České ženské ragby bylo zařazeno mezi sportu, které cílí na účast na OH v Los Angeles 2028.


PROGRAM ZÁPASŮ (ŽENSKÉ TÝMY JSOU NA ZELENÉM POZADÍ, ČESKO = CHEQUIA)

SOBOTA

Elche_Sobota.jpg


NEDĚLE


Elche_Nedele.jpg


pb