10.10.2022 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Krocan, bizon či tlačenka. Veteráni mají o co hrát

Člen zřejmě nejoriginálnějšího českého ragbyového klubu ARC Iuridica Kamil Blažek se chystá rozehrát míč v utkání veteránů při příležitosti loňských oslav 65 let založení vysokoškolského klubu. V zápase proti výběrovému týmu Czech Stars je připraven k obraně například někdejší slavný reprezentační a sparťanský pilíř Jiří Skall. Foto: ARC Iuridica



Tlačenka, krocan nebo bizon. Ragbyové turnaje veteránů jsou někdy pořádné maso. Nestor českého ragby a havířovská legenda Karel Gaman dává do kupy kalendář turnajů „Old Boys" pro příští rok.

„Vyjděte, prosím, této snaze vstříc určením termínu veteránského turnaje, který budete nebo hodláte v roce 2023 pořádat," obrací se na kluby či organizátory Karel Gaman. „Do návrhu kalendáře je možno vložit také individuální zápasy, pokud je máte naplánované, případně výjezdy na různé ragbyové festivaly a jiné akce. To se týká především Old Boys Prague či Moravskoslezských orlů," dodává Karel Gaman.

Muž, který hned z kraje příštího roku oslaví významné životní jubileum, za spolupráci na tvorbě kalendáře předem děkuje. Karel Gaman je dlouholetým obětavým hráčem a funkcionářem ragby. Stránky RC Havířov patří dlouhodobě zejména díky jeho nadšení a píli k nejlepším zdrojům o dění v českém ragby vůbec.

Zkušený ragbyový publicista se často po ragbisticku napřímo „nebojí" jít na trh s vlastním názorem. Zde například polemizuje o efektivitě překopů ze strany mlýnových spojek.

Co se týče kalendáře veteránů pro příští rok, v tuto chvíli jsou podle Karla Gamana napevno potvrzeny tři turnaje, u dalších tří uvádí alespoň pravděpodobné termíny. Odpovědi s plánovanými akcemi veteránu posílejte, prosím, na Karlův email: stkmorava@rugby-cz.com.


Ještě letos se v sobotu 5. listopadu 2022 v dopoledních hodinách odehraje Přeloučský bizon.


DOSUD ZNÁMĚ VETERÁNSKÉ AKCE V ROCE 2023


A) Potvrzené s pořadateli a s pevným datem
29. dubna: OLOMOUC – Memoriál Miloše Dobrého
20. května: HAVÍŘOV – Havířovský krocan
16. – 18. června: PRAHA – Staropražská šunka

B) Nutno potvrdit či upřesnit termín
Září: PRAHA – Rázga Brothers Trophy
23. září: VYŠKOV – Šiška tlačenky
Listopad: PŘELOUČ – Přeloučský bizon

Veterani_KarelGaman_815.jpg

Přebor ČSR staršího dorostu 1961 – Karel Gaman s míčem jako mlýnovka v utkání Lokomotiva
Ostrava – Slavoj Vyškov. Zdroj: Havířov Rugby

KarelGaman.jpg

Karel Gaman


pb