06.10.2022 – REPREZENTACE MUŽI XV

​Ragbisti vyrazili do Budapešti. Vezou se i dva nováčci

Říčanská sekce v autobuse mířícím na zápas do Budapešti: vpravo Lukáš Linhart, uprostřed Tomáš Stránský a vlevo Robert Trefný.


Už se vezou. Český reprezentační tým vyrazil dnes vpodvečer do Budapešti, kde se v sobotu utká s Maďarskem. Na palubu autobusu se mezi nominovanou třiadvacítku vmáčkli i dva nováčci v mužském národním týmu: Lukáš Linhart z Říčan a Jakub Král z pražské Pragy.

Zatímco jednadvacetiletý říčanský mlynář reprezentuje Česko v různých věkových kategoriích od 15 let, pro osmadvacetiletého pragováckého pilíře jde o naprostou premiéru v reprezentačním dresu. „Moc se těším, je to skvělý pocit mít možnost reprezentovat naši zemi," říká skromně člen ragbyového klanu Králů.

Jeho děda Jan Král kdysi patřil k jedné z nejvýraznějších postav Pragy. Náleží mezi tehdejší hráče silné pragovácké generace například spolu s Eduardem Krütznerem starším. Jakubův otec Filip zase hrával třeba s nestorem vysočanského klubu Václavem Zelenkou. V pragovácké první řadě nastupuje Jakub Král s bratrancem mlynářem Michalem Novákem. „Všichni ti mě v Maďarsku budou sledovat skrze online přenos," usmívá se Jakub Král.

Lukáš Linhart vyrostl do národního týmu z říčanské ragbyové líhně v generaci spolu s křídelníkem Kryštofem Kohoutem nebo vazačem Jakubem Havlem. „U mužů očekávám větší tvrdost než v zápasech do 20 let," hlásí Lukáš Linhart.

Téměř nováček bude v reprezentaci i sparťanský útočník Lukáš Hřebačka, který má z minulosti za sebou několik minut zápasu v Portugalsku. V sobotním zápase by měl hrát vedle dvojčete Richarda, který zřejmě bude postaven na pozici útokové spojky. V nominaci na poslední chvíli nahradil Martina Cimpricha přeloučský Jan Čížek.

Muži | RC Praga Praha | Rugby|

Jakub Král, pilíř reprezentace a Pragy


Více podrobností o zápase najdete zde


pb