23.09.2022 – POHÁR XV

Sparta si posvítila na Pragovku. Hraje se mužský pohár i ženská série

Sparta proti Pragovce hraje opět pod umělým osvětlením. Foto: Miloš Březina


Událostí nadcházejícího ragbyového víkendu jsou bezpochyby oslavy 70 let ragby ve Vyškově. Dá se očekávat, že Areál Jana Navrátila v moravském městě zaplaví v sobotu až tisícovky lidí. Ragby je s životem Vyškova pevně spjato, připraven je pestrý program pro několik generací. Jak říká vyškovská ragbyová patriotka Klára Mončeková: "Ragby u nás není jen sport, je to životní styl."

Hráči Vyškova se doma ve skupině B Poháru ragby XV utkají v "ostrém" zápase s rivalským Dragonem Brno. Na pořadu dne je i zápas české ženské patnáctkové reprezentace s vídeňským klubem Donau, který tvoří páteř rakouského národního týmu. Vedle těchto „hlavních" utkání se odehrají i zápasy vyškovských mládežnických týmu a proběhne turnaj veteránů. Celodenní program oslav začíná již v 9 ráno.


SPARTA POD SVĚTLY

Třetí kolo poháru zahájilo čtvrteční večerní předehrávkou skupiny A poháru a to vysočanským derby mezi Spartou a Pragou. Domácí sparťanští ragbisté soupeře jasně přehráli a zvítězili 50:21.

„Večerní zápasy mají atmosféru. Říkam to furt, že by se mělo hrát v tyto časy a nejlépe v pátek," říkal před derby asistent trenéra Pragy Roman Šustr. „Rostoucí ceny energií ale můžou jít proti zápasům hraným pod umělým osvětlením."

Ve druhém zápase nejvyšší skupiny přivítají v sobotu zatím suverénní Říčany Tatru Smíchov. Hosté smolně prohráli první zápas s Pragou, v minulém kole pak poněkud překvapivě dostali naloženo od Sparty.

Rozjetou Slavii čeká, po víkendových oslavách 95 let založení klubu, ve skupině B Zlín. Zatímco červenobílí smázli v minulém kole Dragon 64:24, oslabený Zlín nestačil na Vyškov a prohrál 17:53.

Muži o víkendu odehrají i pohárové zápasy skupin C, D a E.

Více informací o těchto zápasech zde

ŽENY HRAJÍ V OLOMOUCI

Ženy čeká v neděli 3. turnaj domácího šampionátu v sedmičkách. Hraje se v Olomouci od 10 hodin na stadionu Lokomotivy. Pětidílnému seriálu zatím kraluje Tatra Smíchov. Do moravského města tentokráte nezamíří tým Sparty, jehož zápasy s Tatrou patří k nejnapínavějším.

O den dříve se na stejném místě odehraje turnaj dívek do 15 a do 17 let. O víkendu také pokračují tuzemské soutěže mládežnických kategorií.

Kalendář hlavních akcí v českém ragby zde

pb