03.09.2022 – REPREZENTACE U20

​Dvacítce zápas s Polskem nevyšel, soupeř ukázal sílu

Foto: Petr Flousek


FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE


Tvrdší, rychlejší, vyhranější. V těchto základních ragbyových dovednostech dnes polští mladíci do 20 let jednoznačně převýšili své české protějšky. Tuzemští ragbisti v Říčanech podlehli soupeři ze severu 12:43.

Útulný a zaplněný Stadión Josefa Kohouta zaplavila v Říčanech polská vlna hned od začátku. Robustní a nekompromisní Poláci přikovali český tým do vlastní půle. V 15. minutě už vedli 10:0.

Domácí prohrávali v racích, nedůrazně skládali, rozehrávka byla zbrklá a bez nápadu. Poláci naopak rychle vysouvali obranu, vycházely jim výpady z druhé vlny. Počet českých chyb narůstal a soupeř začal sbírat body. „Nešlo nám to," přiznal po zápase skleslý Karel Šampalík. „Nejsme dost sehraní, tým spolu strávil jen málo času."

Právě tatrovácký Karel Šampalík nastoupil na klíčové pozici útokové spojky. Ještě do poločasové přestávky ho ovšem kouč Roman Šuster převelel na jinou útočnou pozici a místo „útokovky" obsadil říčanským Samem Dupuyem.

Vývoj zápasu to nezměnilo, na hřišti nebyla síla, která by rozjeté a chutí hrající Poláky. „Čekal jsem víc, těžko se hledá něco, v čem jsme dnes byli lepší," přiznal smutně po zápase v rozhovoru pro Českou televizi kapitán tuzemského výběru sparťanský Ondřej Bejček. Mohutný vazač se sice celý zápas rval, ale ani on nebyl tak výrazný jako jindy. Z přemíry bojovnosti navíc inkasoval žlutou kartu.

„Je třeba zapracovat téměř na všem," prohlásil po zápase viditelně zklamaný kouč reprezentace Roman Šuster.

Přes porážku český tým postupuje na podzimní mistrovství Evropy Championship 2022 do Portugalska. Ze soutěže totiž vypadla reprezentace Švýcarska.

Česko U20 – Polsko U20 12:43 (5:18), kvalifikace ME Championship 2022, hráno 3.9.2022 v Říčanech

U20_SestavaPolsko.jpg

PB