03.09.2022 – REPREZENTACE U18

​Čeští junioři bavili Říčany skvělým ragby. Postupují na ME

Čeští mladíci porazili v kvalifikaci o ME Championship v Říčanech Polsko. Foto: Petr Flousek


FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE


Strhující zápas plný pěkných ragbyových momentů dnes v Říčanech odehrála reprezentace mladíků do 18 let. Po porážce Polska 23:10 tým postupuje na podzimní mistrovství Evropy do Gruzie.

Mladíci se ujali vedením po proměněném trestném kopu brněnského Martina Corneja hned ve 3. minutě zápasu. Poláci odpověděli za pouhé čtyři minuty položením pětky a obrátili skóre v neprospěch českého týmu 3:5.

V úvodu zprvu velice vyrovnaného zápasu strnul skóre opět na domácí stranu ostrostřelec Cornejo. 6:5. Češi postupně získávali převahu, nápaditě útočili, pozorně bránili, drželi míč mnohem častěji než soupeř.

Pak dvakrát udeřil Štěpán Koblic. Vysoký český zadák nejprve po kombinaci zvýšil pětkou na 11:5 a poté skvělou individuální akcí, kdy se rychlostně i silově probil přes několik protihráčů, basketbalově smečoval míč do polského brankoviště. 18:5.

Reprezentace vedená duem zkušených trenérů Karel Šampalík a Tomáš Kohout předváděla velice povedenou hru, zaplněné hlediště s stadiónu Josefa Kohouta v Říčanech se dobře bavilo. V ochozech bylo zhruba půl tisíce diváků.

Ve druhé půli vysoké tempo hry o něco opadlo, Češi nejprve navýšili náskok, Poláci poté snížili, ale na více už soupeř neměl. Domácí si s přehledem doběhli pro vítězství.

Dynamickému průběhu zápasu prospěl velice dobrý výkon australského rozhodčího Joshuy Ferreiry, který dobře pracoval s výhodami a nekouskoval hru.


Česko U18 – Polsko U18 23:10 (18:5), kvalifikace ME Championship 2022, hráno 3.9.2022 v Říčanech

U18Sestava_Polsko.jpg

PB