29.08.2022 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

​První turnaj má Tatra, druhý odehrají i silné Polky

Tatra Smíchov. Vítězný tým 1. turnaje Poháru ragby 7s 2022


Při neúčasti sparťanských ragbistek byly jasnými favoritkami. Roli splnily. Hráčky Tatry Smíchov se staly vítězkami úvodního turnaje pětidílné tuzemské série Poháru Ragby 7s. V olympijském sportu se na domácích hřišti utkaly se čtyřmi protivníky.

Tři zápasy vyhrály, jeden remizovaly. „Ten nevyhraný zápas nás dobře prověřil, trochu jsme se odkopali a viděli chyby, které ve hře děláme," hodnotil Stanislav Král, trenér Tatry Smíchov, utkání proti RK Petrovice A, který skončil remízou 14:14. „Byli jsme z toho překvapení," přiznala k výsledku i tatrovácká Kristýna Riegertová, kapitánka reprezentace do 18 let ovšem kvůli zranění sledovala klání z tribuny.

Právě petrovické áčko obsadilo druhé místo. Tým, za který hrají například reprezentanky Julie Durychová či Lenka Slavíčková, vyztužila pro turnaj Věra Gärtnerová, jedna z nejlepších českých ragbistek současnosti. Její domácí klub Říčany v úvodní soutěži chyběl. Třetí skončil vídeňský Donau. Jeho hráčky o den dříve sehrály turnaj v Polsku.

Druhý turnaj série se uskuteční již tuto sobotu 3. září v pražských Petrovicích. „Máme přihlášeno již deset týmů," říká Hanka Schlangerová, manažerka rozvoje ženského ragby ČSRU. Pokud nedojde ke změnám, v soutěži se přestaví i Sparta nebo Říčany. Velkým osvěžením může být i účast polské Legie Varšava, která již start potvrdila. Polská reprezentace se letos stala vítězem mistrovství Evropy Championship, tým proto bude nabitý skvělými ragbistkami.

Po turnaji v Petrovicích 3. září v podvečerních či večerních hodinách ČSRU organizuje prezentaci se dvěma zahraničními trenéry. Ragbyovým koučem kondice Britem Danem Howellsem a ragbyovým koučem herních dovedností Francouzem Jérémym Aicardim. „Tato prezentace je určena nejen pro klubové trenéry dospělých či dětí, ale jsou otevřena pro jakékoli zájemce z řad českých ragbistů a ragbistek," doplňuje Hanka Schlangerová.

Výsledky Poháru Ragby 7s – 1. turnaj na Tatře Smíchov

Pořadí

1. RC Tatra Smíchov

2. RK Petrovice A (společenství Petrovice/Babice/Přelouč A)

3. RU Donau Wien

4. RC Dragon Brno

5. RK Petrovice B (společenství Petrovice/Babice/Přelouč B)

PB