21.08.2022 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

​Mladý slávista ohromil Francii. V prvním zápase za Monako dal hattrick

Adam Miřácký v dresu Monaka ve francouzské Supersevens



České ragby nevídaným způsobem prorazilo ve Francii. Slávistický křídelník Adam Miřácký ve svém vůbec prvním zápase ve špičkové sedmičkové sérii Supersevens položil tři pětky.

Tým Monaka, jehož dres začal tento týden mladý slávista oblékat, díky tomu vyhrál první poločas zápasu proti Toulouse 21:0, celkově pak 40:7.

Sobotní turnaj v La Rochelle je druhým podnikem celkem čtyřčlenné série. Do Monaka přivedl Adama Miřáckého trenér týmu a někdejší francouzský olympionik Jérémy Aicardi. Ten přišel do prostředí českého ragby v roli konzultanta na doporučení trenéra národního týmu XV Miroslava Němečka. Oba spolu hrávali profesionálně ve Francii v týmu Oyonnax.

Adam Miřácký našel v monackém klubu, ve kterém je teprve od neděle, mimořádně přátelské prostředí. "Je to tady úžasné," napsal. Například tréninky pak označil za "úplně jiné než u nás". Mimořádně spokojený s Adamem byl po prvním zápase i trenér Monaka Jérémy Aicardi. "První zápas, tři pětky," komentoval stručně a s úsměvem výkon mladého slávisty.

Monako, které v prvním díle Supersevens skončilo druhé, v La Rochelle zvítězilo. Teprve osmnáctiletý slávista Adam Miřácký ve zbývajících zápasech přidal ještě další pětku. Český ragbyový reprezentant si za své výkony vysloužil nominaci mezi čtyři největší objevy turnaje.

Další díl série Supersevens se odehraje již v sobotu 27. srpna v jihofrancouzském Pau. Finále série je naplánováno do Paříže na sobotu 19. listopadu. Vyvrcholení se uskuteční na umělém povrchu v moderní ragbyové hale La Défense, která má kapacitu 32 tisíc fanoušků. Pro domácí zápasy využívá tento stadion i tým Metro Racing 92. Finále Supersevens je ve Francii pojato jako velká show.


In Extenso Supersevens – nejvyšší francouzská soutěž v sedmičkovém ragby
2. turnaj v La Rochelle, 20 srpna 2022

Výsledky týmu Monaka:

Osmifinále: Monaco Rugby Sevens – Stade Toulousain Rugby Sevens 40:7

Čtvrtfinále: Monaco Rugby Sevens – Union Bordeaux-Bégles Sevens 34:19

Semifinále: Monaco Rugby Sevens – Stade Francais Paris Sevens 31:7

Finále: Monaco Rugby Sevens – Section Paloise Béarn Pyrenées Sevens 26:12


AdamMirackyMonako.jpeg


PB