02.08.2022 – ME DÍVEK U18

Ženská reprezentace pilovala mlýny i auty s muži

Soustředění národního týmu žen XV ve Vyškově. Foto: Kateřina Baťhová



Po mohutné sedmičkové letní vlně se české ragby opět začíná převracet do patnáctkové podoby. O uplynulém víkendu proběhlo soustředění XV týmu seniorek.

Na trávník vyškovského ragbyového klubu vyběhlo 16 hráček z celé republiky. „Ukázalo se i pár nových tváří, z čehož máme velkou radost," uvedla manažerka týmu Kateřina Baťhová. Mezi nimi byly například tatrovačky Linda Jakubíčková či Šárka Kyselová.

V sobotu i za velmi nepříznivého počasí proběhly tři tréninkové jednotky a v neděli již pouze dvě. Trenér národního týmu Petr Pořízek se věnoval především nácvikům mlýnů, autů a pohybu na hřišti.

Na pomoc si zkušený kouč, který nastupuje v extralize v dresu Vyškova na pozici mlýnové spojky, také pozval dva aktivní hráče Vyškova: Radka Vránu a Adama Sourala. „Jejich účast byla super, moc nám pomohli, například s úchopy a s držením v mlýnech," pochvalovala si reprezentantka Sára Lea Exnerová.

„Oběma moc děkujeme za cenné rady. Tým dlouho zahálet nebude, hned další neděli se scházíme na soustředění na pražské Markétě," doplnila Kateřina Baťhová.

Český národní tým se na podzim utká v evropské divizi Trophy s Německem a s Belgií, na jaře družstvo čekají zápasy s Portugalskem a s Finskem. Přesné termíny ještě nebyly stanoveny. Ženy nicméně pravděpodobně odehrají na domácí půdě jeden zápas v říjnu.

Hráčky na soustředění národního týmu XV ve Vyškově

Baťhová Tereza, RK Petrovice

Benešová Anna, RK Petrovice

Exnerová Sára Lea, RC Sparta Praha

Frýdlová Renata, RC Mountfield Říčany

Holčíková Dominika, RC Sparta Praha

Hostinská Bohuslava, RC Dragon Brno

Hudečková Karolína, RC JIMI Vyškov

Jakubíčková Linda, RC Tatra Smíchov

Jeníkova Petra, RC Tatra Smíchov

Kyselová Šárka, RC Tatra Smíchov

Nováková Kateřina, RK Petrovice

Rátonyi Veronika, RC Tatra Smíchov

Skokanová Zuzana, RC JIMI Vyškov

Sůsová Alžběta, RK Sedlčany (hostování RC Mountfield Říčany)

Zahrádková Pavla, RC Sparta Praha

Žaroská Zuzana, RC JIMI Vyškov


PB