23.07.2022 – ME DÍVEK U18

S ohněm v srdci, s ledem v hlavě. Jak hrají Češky na šampionátu

Češky nastupují do zápasu s Portugalskem. Foto: Martin Flousek



Je to pěkná podívaná, a taky trochu hlučná. České ragbistky na mistrovství Evropy do 18 let v Petrovicích žene dopředu mohutné povzbuzování domácích fanoušků A dívkám se daří.


V první zápase mladočešky rozmetaly Portugalky 54:0. V jednoznačném zápase nedaly slabšímu soupeři šanci.

Ve druhém vystoupení na šampionátu v olympijském sedmičkovém ragby narazily na jednoho z favoritů, Anglii. „Jdeme na ně, s ohněm v srdci a s ledem v hlavě," hecovala před nástupem na hřiště spoluhráčky Ema Küblbecková.

Proti Anglii ovšem týmu utekl začátek, rychle prohrávaly o dvě pětky. Angličanky byly rychlejší a důraznější. Češky srovnaly krok, protivník ztratil jistotu v kombinacích. Julie Durychová ještě stačila snížit skóre, tým nicméně prohrál.

Ve třetím vystoupení nastoupily Češky proti rozjeté Belgii. Na mokrém trávníku, který před tím skropila přeháňka se Češky doklouzaly k vítězství. Ve vyrovnaném zápase položily tři pětky. „Mám velkou radost," hlásila kapitánka týmu Kristýna Riegertová. „Zápas byl plný emocí. A taky vody," dodala.

Zítra se Češky utkají od 10:44 s týmem Irska. To určí jejich pořadí v dalších nedělních bojích. Cílem je zvítězit a dostat se do tříčlenné skupiny boje o titul.

Češky v neděli odehrají tři zápasy. Podle výsledku zápasu s Irskem půjdou buď právě do skupiny o titul nebo do skupiny o pořadí. Vše je ještě otevřené.

Z dosavadních výkonů je patrné, že mezi největší favoritky patří Francouzky, které snadno vyhrály "vlastní" skupinu. Na paty jim zřejmě budou šlapat zejména Angličanky či Irky, rovněž vítězové skupin. Do finálové trojky se ale budou snažit prodrat i Skotky, Španělky či Češky.


Výsledky všech dnešních zápasů najdete zde


PB