21.07.2022 – ME DÍVEK U18

Dívky jdou v Praze do životního turnaje, nálada je skvělá



Je to prostor nabitý smíchem a energií. Stačí vkročit dovnitř ragbyové šatny stadiónku v Petrovicích, kde se již dnes před rozpáleným sluncem schovaly reprezentantky do 18 let. Talentované dívky zde u říčky Botič přímo v Praze čeká tento víkend mistrovství Evropy.

Před ragby karty
„Jsem z toho stejně nervózní, jako budu před maturitou," usmívá se Julie Petříková, odchovankyně ostravského ragby, nyní hráčka Tatry Smíchov, je jednou z nejlepších hráček v tuzemsku. „Hodně se těšíme hned na první zápas, na Portugalsko, ukáže se, jak jsme dobré," hlásí Štěpánka Sluková, spoluhráčka Julie z Tatrovky.

Většina hráček sedí v šatně na zemi v kruhu a mastí karty. Vzduchem létají ironické připomínky a pošťuchování, když si „sednou", horký vzduch prorazí výbuchy smíchu. Kapitánka Kristýna Riegertová si obsadila lavici a na mobilu řeší sociální sítě. V rohu se poťouchle usmívá trenér Stanislav Král, manažerka týmu Hanka Schlangerová se zaujetím něco ťuká do notebooku.

Úspěch žen nabíjí
Uvolněnou a natěšenou náladu pomohl nabít úspěch českých seniorek. Týmu, do kterého budou již brzy osmnáctky postupně zapadat. Česko zabodovalo v uplynulých víkendech jak na mistrovství Evropy, tak v kvalifikaci o mistrovství světa. V rozhodujícím zápase jen těsně podlehlo Anglii.

Drama u obrazovek sledovala každá jedna mladá reprezentanka do 18 let. „Moc se mi líbilo, jak ženy bojovaly. Nevzdaly to," pochvaluje si Barbora Milinková ze Zlína. „V českém ragby je vidět velký pokrok," tvrdí rozhodně Anežka Skalová z Přelouče. „Věřím, že na této vlně taky pojedeme."

Na vlnu, na kterou reprezentantky naskočí, se přijďte podívat o víkendu do RK Petrovice, Grammova 408/6, Praha. Turnaj začíná v sobotu 23. července v 10 hodin, finále je naplánováno na nedělní večer. Česko nastoupí v sobotu v základní skupině ve 12:44 proti Portugalsku a v 15:06 proti Anglii.


Více informací o turnaji najdete zde


PB