21.07.2022 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

První pomoc v ragby


Tento týden proběhl na Markétě první z řady kurzů zaměřený na první pomoc v ragby. Kurzu, vedeného zkušeným duem školitelů World Rugby (Joao Diogo, Portugalsko & David McFall, Německo) se zúčastnil maximální počet účastníků a to jak z řad fyzioterapeutů, trenérů, tak i například rozhodčích.

20220720_104828.jpg

Školení First Aid In Rugby, bylo záměřeno na základy první pomoci, zejména, jak správně postupovat při řešení úrazů na hřišti, dalšími tématy pak bylo byla kardiopulmonální resuscitace, úrazy páteře, otřes mozku a management úrazů.

Současný trend ve sportu, a zejména v ragby, je péče a prevence zdraví hráčů. Dnes je již nutná účast zdravotníka na sportovní akci a naprostý základ je poskytnutí kvalitní první pomoci.

"Jsem ráda, že World Rugby má dokonale vypracovaný program zdravotní péče a nabízí skvělé možnosti vzdělávání. " říká koordinátorka fyzioterapeutů a členka zdravotní komise Olga Grossova.

"Kurz byl pouze prvním z řady plánovaných školení, které budeme ještě tento rok organizovat. Naším záměrem není pouze vyškolit co možná nejvíce odborníku na danou problematiku, ale především dostat základy první pomoci až přímo k jednotlivým hráčům, kteří jsou často prvními, jež se ke zraněnému hráči dostanou. Ještě tento týden vysíláme dvě naše zástupkyně na školení vyšší úrovně do lotyšské Rigy a na podzim se bude konat kurz pro školitele, abychom si v budoucnu tato certifikovaná školení mohli realizovat sami a častěji. uvedl Pavel Myšák, ředitel ČSRU.

WhatsApp Image 2022-07-20 at 16.09.25.jpeg

(PM)