13.07.2022 – REPREZENTACE U20

Mladíci ještě v půli vedli nad USA, poté inkasovali



Skvělý první poločas v těžkém utkání s USA předvedli na přátelském turnaji v Amsterdamu členové národního výběru do 20 let. Čeští ragbisté ho proti špičkovému soupeři vyhráli první půli 16:15, zápas nicméně skončil 60:19 pro Američany.

"První půle měla z naší strany slušnou kvalitu. Kluci splnili, co jsme si řekli a co jsme trénovali. Zároveň kluci ztratili zbytečný respekt, který měli proti Nizozemí," uvedl trenér U20 Roman Šuster.

Úvodní zápas turnaje Češi ztratili, podlehli domácím 0:57. Američané v úvodu naopak deklasovali Belgičany, proti nim Česko nastoupí v závěrečném utkání tour.

"Američani nás zpočátku dost podcenili, skvěle nám zahrál roj, dominovali jsme třeba v mlýnech a ze standardek sbírali trestné kopy," hodnotil asistent trenéra Pavel Vokrouhlík. "Hráli jsme ale o sto procent lépe než proti Holandsku." Spojené státy v půli razantně prostřídaly, na hřiště vletěli hráči z úvodního zápasu proti Belgii.

"Ukázalo se pak, že v otevřené hře jsou jinde než my. Mají lepší strukturu, načasování, jsou pohyblivější," pochytil Pavel Vokrouhlík. Český tým v půli rovněž prostřídal, do hry tak skočili hráči z lavičky.

V českém týmu se mimořádně dobře předvedl Adam Mrtýnek. Syn někdejšího hráče pražské Pragy a tříčtvrtka nyní působí v Anglii. "Má skvělou kopací techniku a přehled ve hře, je to objev zápasu," hodnotil Pavel Vokrouhlík.

V posledním zápase tour nastoupí čeští mladíci v sobotu proti Belgii.


TURNAJ CORENDON SUMMER TOUR 2022, AMSTERDAM, NIZOZEMSKO

PROGRAM ZÁPASŮ ČESKÉHO TÝMU U20

Sobota 9. 7.
ČESKO – NIZOZEMSKO 0:57, Rugby Stadion Amsterdam

Středa 13. 7.
ČESKO – USA 19:60, Rugby Stadion Amsterdam

Sobota 16. 7.
14:10 ČESKO – BELGIE, Rugby Stadion Amsterdam


Může jít o obrázek 6 lidem , people playing sports a venkovnímu


PB