07.07.2022 – ME DÍVEK U18

​České dívky na mistrovství Evropy v Petrovicích. Proti Anglii či Francii

Takhle bojovaly české reprezentantky do 18 let na nedávném Turnaji olympijských nadějí na Tatře Smíchov. Foto: Martin Flousek



Už za dva týdny vypukne v pražských Petrovicích špičkové mistrovství Evropy. V něm se představí dívky do 18 let v olympijském sedmičkovém ragby.

Česky hned v jedné ze tří základních skupin narazí na silnou Anglii. Týmů je celkem devět. Šampionát zahájí v sobotu 23. července v 10 hodin zápasy v základních skupinách. Finále je naplánováno na neděli 24. července na 18:28 hodin.

Celé mistrovství je koncipováno jako oslava ragby, i proto ihned po finálovém souboji vypukne přímo na hřišti koncert populární české kapely EDDIE STOILOW.

Český tým může překvapit. Tuzemské sedmičkové ragby ušlo za poslední rok kus cesty. Družstvo žen loni postoupilo pod vedením trenéra Víta Chalupy do nejvyšší úrovně mistrovství Evropy. V ní pak minulý týden výrazně uspělo, když se udrželo v prestižní kategorii a porazilo několik silných protivníků.

„Určitě to nesmíme nepodcenit ani nepřecenit, ale máme společný cíl a to umístit se co nejlépe, protože jsme tvrdě dřely celý rok," říká před šampionátem Kristýna Riegertová, kapitánka týmu dívek do 18 let. „Těším se až ukážeme co v nás je. Dáme do toho vše!"

Rozlosování základních skupin ME dívek do 18 let v Petrovicích

A
Francie, Španělsko, Belgie.

B
Anglie, Česko, Portugalsko

C
Irsko, Skotsko, Ukrajina


Více informací o šampionátu včetně vstupenek najdete zde


Šampionát se koná v areálu RK Petrovice, Grammova 408/6, Praha 10 - Petrovice


Pro novinářské a foto akreditace kontaktujte, prosím: media@rugbyunion.cz

For the MEDIA ACCESS write down, please: media@rugbyunion.cz


PB