07.07.2022 – REPREZENTACE U20

​Junioři vyhořeli v defenzivě, proti USA bude třeba sebeobětování, ví kouč




Národní tým do 20 let zahájil o víkendu přátelský turnaj v Nizozemsku. Na úvod prohrál s domácím týmem 0:57. Mladíci dále nastoupí proti Spojeným státům americkým a Belgii. Tři zápasy jsou natěsnány do osmi dní.

VYHOŘENÍ V DEFENZIVĚ
Zápas proti Nizozemsku se mladočechům nevyvedl zejména v obraně. "Tam jsme dost vyhořeli," komentoval zápas Pavel Vokrouhlík, asistent trenéra. "Máme tady spousty hráčů, kteří nejsou tak zkušení."

Podle Pavla Vokrouhlíka tým před utkáním s USA musí zapracovat na kolektivní obraně, osobním nasazení i až sebeobětování pro tým. "Američani budou opravdu těžkým soupeřem," ví Pavel Vokrouhlík. On sám, ač sparťanská a reprezentační útoková spojka, patřil k velice odolným hráčům, chodícím tvrdě do skládek. "Kluci musí sbírat zkušenosti, těžké zápasy nás posunují dopředu," dodal pro RugbyUnion.cz ragbyový srdcař Pavel Vokrouhlík.

UDÁLOST A ČEST
„Je to pro nás velká událost a čest zúčastnit se tak kvalitní přípravy," říká i Roman Šuster, trenér českého výběru do 20 let. „Jsme přesvědčeni, že nám to umožní se dobře připravit na kvalifikaci evropského šampionátu, která nás později čeká a že budeme dobře reprezentovat naši zemi."

V nominaci jsou nejčastěji zastoupeni hráči Tatry Smíchov, kterých je v pětadvacítce plný půltucet. Do výběru byli zařazeni například sparťan Ondřej Bejček či slávista Jakub Hrdlička, kteří oba byli mezi náhradníky na sedmičkové mistrovství Evropy.

Na hřiště v Nizozemí vyběhne i Dashzeveg Otgontugs z ragbyového klubu Brno Bystrc. Nejmenší člen výběru trenéra Romana Šustera a asistenta Pavla Vokrouhlíka je nesmírně pohyblivý a hodně zaujal na nedávném MČR v sedmičkách i turnaji Prague Sevens.

Turnaj se hraje v první půli července v Amsterdamu. Účastní se ho i další zaoceánský tým Kanada, se kterou se ovšem Češi „nepotkají".


PROGRAM ZÁPASŮ ČESKÉHO TÝMU U20

Sobota 9. 7.
ČESKO – NIZOZEMSKO 0:57, Rugby Stadion Amsterdam

Středa 13. 7.
14:10 ČESKO – USA , Rugby Stadion Amsterdam

Sobota 16. 7.
14:10 ČESKO – BELGIE, Rugby Stadion Amsterdam


Může jít o obrázek 6 lidem , people playing sports a venkovnímu


Nominace_Summer.jpg

PB