27.06.2022 – REPREZENTACE 7S

​Podpořte české ragbistky a ragbisty v Krakově, hraje se na stadiónu Wisly


Bude to zřejmě pořádný kotel. V aréně pro 33 tisíc diváků se již tento pátek, v sobotu a v neděli představí české sedmičkové ragbistky i ragbisti.

Národní týmy žen i mužů nastoupí v polském Krakově na stadionu slavného fotbalového klubu Wisla do druhého závěrečného turnaje mistrovství Evropy nejvyšší úrovně Championship.

Muži i ženy na jednom hřišti. Fanoušek tak uvidí čtyři „české" zápasy denně, po dvou ženských a po dvou mužských. To je unikátní záležitost. V pátek a v sobotu se hrají utkání dvou pětičlenných základních skupin, v neděli jsou na programu souboje v play-off.

Zážitek i mimo ragby
Událost v historické miliónové metropoli Malopolského vojvodství zapsané v UNESCO se odehraje pouze ve vzdálenosti 170 kilometrů od Ostravy. Město je s tím moravskoslezským spojeno moderní dálnicí.

Výlet na ragby se dá skvěle sdružit třeba s prohlídkou mnoha památek, městu v historii vládly i česká knížata. Dominantou metropole je hrad Wavel, korunovační místo i pohřebiště polských králů. Zážitkem je i návštěva módní a kreativní čtvrti Kaziměř (Kazimierz), původně židovské části města. Krakov je proslulý i pestrým nočním životem či unikátní někdejší tovární čtvrtí protkanou stylovými kafetériemi. Zchladit se lze na několika městských písečných plovárnách napájených řekou Vislou.

Svatá válka
Samotné ragby se hraje na městském stadionu Henryka Reymana. Ten je skvěle dostupný chůzí přímo z historického centra. Nachází méně než kilometr od srdce metropole - Starého města.

Na stadionu se často odehrává takzvaná „Svatá válka", termín určený pro souboje domácí fotbalové Wisly s městským rivalem Cracovií. Pro zřejmě jestě vypjatější a také vůbec nejslavnější rivalitu v zemi s Legií Varšava se používá název Polské derby.

Víkend ale bude patřit špičkovému evropskému ragby.

PROGRAM PÁTEK 1. 7.

Ženy
13:44 Česko - Irsko
18:18 Česko - Německo

Muži
17:24 Česko - Francie
19:46 Česko - Německo

PROGRAM SOBOTA 2. 7.

Ženy
10:44 Česko - Rumunsko
13:40 Česko - Polsko

Muži
14:24 Česko – Belgie
16:46 Česko – Gruzie

PROGRAM NEDĚLE 3. 7.

Po dvou zápasech play-off každý tým


Více informací o ME CHAMPIONSHIP 2022

MUŽI

ŽENY


PB