25.06.2022 – REPREZENTACE 7S

Češky na ME překvapily: porazily Wales. Mužům vyšla se Španěly první půle.

Dan Stárka přihrává v zápase proti Portugalsku. Foto: RE



Překvapivým vítězstvím nad Walesem 29:10 dnes zazářily na mistrovství Evropy Champioship v Portugalsku české sedmičkové ragbistky. Ve druhém dnešním utkání podlehly Polsku 0:41.

Přineseme více podrobností

Ve stejné soutěži na stejném místě muži oba zápasy prohráli. Oba s vysoce favorizovanými soupeři. Nejprve se Španělskem 21:48, poté s Portugalskem 26:0.

MUŽI OHLASY

"V obou zápasech jsme měli velké problémy při příjmech z výkopů a kontrole balónu," říká Albert Froněk, reprezentant, který kvůli zranění na ME nestartuje. "Bez kontroly tempa hry se nám hraje zle." Pozitiva na výkonu českého týmu hledal Tomáš Krejčí, někdejší reprezentant a expert na sedmičkové ragby. "Hrají s odvahou, nebojí se dělat rozhodnutí, snaží se soupeře přehrát. Takhle se hrají sedmičky, buď a nebo, nic mezi tím. Kluci naskočili do Formule 1 a zvládli to."

Tomáš Krejčí vysoce ocenil hru Adama Miříckého, křídelníka českého týmu. "To je fenomén českého ragby." Španělé nastoupili proti Česku se špičkovým týmem, který před pár týdny hrál Světovou sérii. "První poločas měli proti nim naši kluci jako ze sna," doplnil Tomáš Krejčí.

Podle Alberta Froňka český tým v obou zápasech často ztrácel trpělivost a chtěl dát body hned. "Místo toho jsme měli váíce držet balón a postupně si vytvořit místo ke skórování."

ŽENY OHLASY

Zatímco muži dva zápasy prohrály, ženy mají po prvním dnu skóre 1:1. "Není třeba si příliš dělat hlavu s prohrou s Polskem, ty jsou naprostá špička," říká Tomáš Krejčí. Polský národní tým dnes porazil i silné Francouzsky. "Naše holky mají vítězství, což je hodně důležitý moment."


Ženy, sobotní utkání:

Polsko – Česko 41:0

Česko – Wales 29:10

V neděli 26.6. se ženy utkají s Belgií a s Francií, poté je čeká zápas o celkové umístění.

Muži, sobotní utkání

Španělsko – Česko 48:21

Portugalsko – Česko 26:0

V neděli 26.6. hrají Češi s Gruzií a s Belgií, poté je také čeká zápas o celkové umístění.


Online přenosy zápasů žen na ME najdete zde


Online přenosy zápasů mužů na ME najdete zde


TerezaBathova_840.jpg
Česká reprezentantka Tereza Baťhová se snaží uhájit míč v utkání Mistrovství Evropy Championship 2022. Foto: RE


PB