15.06.2022 – SOUTĚŽE 7S MUŽŮ

Moravia Rugby vytvořilo virtuální tour

Jan Tieber v dresu Moravia Rugby v zápase proti pražské Dukle.


Sezóna sedmičkového ragby mužů se letos bude odehrávat ve čtyřech turnajích na Moravě: v Havířově, Vyškově, Olomouci a Novém Městě na Moravě. Čtyři turnaje, které na sebe sice nijak nenavazují, propojil spolek MORAVIA RUGBY z.s. „virtuálně“.

Celek byl nazván MORAVIA RUGBY TOUR 7. První z turnajů se odehrál minulou sobotu v Havířově, KYLOF CUP. „Pravděpodobně kouzlem nechtěného se všechny čtyři turnaje hrají na Moravě a tak celkem rychle vznikl nápad tyto turnaje propojit. Víme, že ragby 7 stále v Česku nemá pevné základy a kluby nejsou nijak motivované se této ragbyové olympijské disciplíně věnovat, tak chceme ocenit ty týmy, které se těchto turnajů zúčastní,“ říká Tomáš Krejčí, spoluzakladatel Moravia Rugby.

Týmům se sečtou umístění ze čtyř turnajů a první tři budou oceněny. Podporou těchto turnajů ragby 7, které letos moravské kluby organizují, by Moravia Rugby rádo motivovalo týmy k vyšší účasti.

„Na Moravě v kategorii mužů nám citelně schází častější konfrontace se stále lepšícími týmy z Čech a tak doufáme, že některé se zúčastní a to nejen samotného mistrovství ČR ve Vyškově. Na příští rok již chystáme samostatnou sérii turnajů ragby 7, protože ta tady v Českém ragby zatím stále chybí,“ doplnil Tomáš Krejčí.

Seznam turnajů:

11. června, Havířov, KYLOF CUP (otevřený turnaj)
18. - 19. června, Vyškov, mistrovství ČR
25. června, Olomouc, Prezidentské 7s (otevřený turnaj)
26. června, Nové Město na Moravě, Vysočina cup (otevřený turnaj)

Ceny pro týmy:
1. Sada dresů ragby 7

2. 15 tréninkových míčů Moravia Rugby

3. 10 tréninkových míčů Moravia Rugby

Výsledky prvního turnaje MORAVIA RUGBY TOUR 7, KYLOF CUP / Havířov

Utkání ve skupině:

Sokol Mariánské Hory Ostrava – RC Dragon Brno 10:24
RC Olomouc – RC Havířov 29:0
RC Dragon Brno – RC Havířov 31:14
Sokol Mariánské Hory Ostrava - RC Olomouc 7:31
RC Havířov – Sokol Mariánské Hory 21:17
RC Olomouc – RC Dragon Brno 17:26

Utkání o 3. místo:

RC Havířov – Sokol Mariánsko Hory Ostrava 12:19

Finálové utkání:

RC Dragon Brno – RC Olomouc 33:19

Spolek MORAVIA RUGBY z.s. již tři roky finančně podporuje a zviditelňuje moravské ragby. Za tu dobu s výběry moravských hráčů U18 byli na sedmičkovém turnaji olympijských nadějí v Budapešti, loni odehráli utkání ragby XV s Maďarskem U18. S kategorií mužů odehráli sedmičkové turnaje ČSRU v roce 2020 a letos podpořili možnost se zúčastnit nejlepším hráčkám Elitní Série ragby 7 žen.


MoraviaTour1_850.jpg


MoraviaTour_2_850.jpg


TK