07.06.2022 – SOUTĚŽE 7S MUŽŮ

Je tu Prague Sevens, nejnabitější sedmičkový turnaj v Česku

Prague Sevens je i společenskou událostí


Už tuto sobotu 11. června se na pražském Smíchově rozjedou kola turnaje Prague Sevens. Domácí klub Tatra v něm na mužském sedmičkovém turnaji přivítá celkem 8 mužstev. Mezi ty nejostřeji sledované budou patřit Dukla, napěchovaná českými reprezentanty, tým Safas, s několika šikovnými Jihoafričany hrajícími v Česku nebo poněkud tajuplný tým britské policie.

Ten se o den dříve utká s patnáctkovou českou reprezentací na stadionu pražské Pragy. V mužstvu se představí i „plejeři“ s poloprofesionálními smlouvami.

Našlápnuto má nicméně zejména Dukla, která se o minulém víkendu zúčastnila úspěšného turnaje v Amsterdamu, kde se probila až do semifinále. „Velkým tahákem bude rozhodně vidět Duklu v plné síle a její konfrontace se zahraničními týmy,“ souhlasí ředitel turnaje Filip Vacek. Ze zahraničních týmů přijedou například holandští Mana Rangers či švýcarský Basilej RFC.

„Dal jsem do kupy tým, kde jsou hráči Říčan, Pragy, Slavie či Brna,“ hlásí kouč Safas Jihoafričan Jacques Fick, který pro zranění nenastoupí. Spoléhat se bude třeba na krajan Tristana Horaka, nejlépe skórujícího hráče extraligy. Vedle něj nastoupí jeho říčanský spoluhráč Sam Dupuy. „Myslím, že síla mého namixovaného týmu hodně soupeřů o víkendu překvapí,“ věří Jacques Fick.

Zajímavé bude sledovat i tým Pirates, který složil rugbyový stratég Antonín Brabec. V mužstvu se představí opory Vyškova bratři Kovářové či reprezentant Jan Kučera, který je ve stejném klubu na hostování z Říčan. Z Moravy posílí "pirátský výběr" i hráči Dragonu Brno Jan Tieber a Adam Putna.

Vítěz štědře dotovaného turnaje si odnese 3 tisíce euro. Program turnaje začíná v 10 hodin, finále je naplánováno na 18 hodin. Bonusem bude exhibiční utkání ženské reprezentace proti tuzemskému výběru dívek do 18 let.

Z akce vznikne dokument pro Českou televizi. Vstupné je 100 Kč, pro děti do 18 let zdarma.


I. prague_sevens_2022_plakat_04_cz_850.jpg


PB