06.06.2022 – DUKLA RUGBY

Dukla uspěla v Amsterdamu. Trenér je na tým hrdý

Ragbista Dukly Marek Šimák při obranném zákroku na turnaji v Amsterdamu


Sedmičkoví ragbisti pražské Dukly, kteří tvoří páteř české reprezentace, se o víkendu probili až do semifinále turnaje Amsterdam Sevens. Zde podlehli špičkovému týmu Nyerode 7s, kteří tvoří hráči z Fidži.

Dukla už v sobotních zápasech ukazovala, že přijela ve formě. Tým nejprve porazil polský Titan Gnizno 37:15 a poté překvapivě i Samurai RFC 26:15. To je výběrový tým (s kořeny v Japonsku) špičkových světových hráčů. „Porazit výběr samurajů je velká věc, jsem velice spokojený,“ uvedl trenér Dukly Jan Rohlík.

V posledním zápase základní skupiny si české družstvo lehce poradilo s domácími Rotterdamse Studenten 45:5.

Ve čtvrtfinálové skupině, kam Dukla postoupila, tuzemští ragbisti nejprve zdolali reprezentaci Kazachstánu 21:14 a poté si poradili i s Angličany z Oxfam Crusader 12:5.

Duklu tak „zastavili“ až Fidžijci z Nyenrode. „Prohráli jsme pouze proti týmu, který celý turnaj vyhrál a kde nastoupili čtyři ragbisti, kteří hráli poslední dva týdny Světovou sériii,“ doplnil Jan Rohlík. „ Soupeř nedostal nic zadarmo, jsem na kluky hrdý.“

V roli vedoucího týmu Dukly působil v Amsterdamu zraněný Albert Froněk. "Ve druhém hracím dni jsme nasbírali spousty zkušeností. Do středy nám nyní pokračuje soustředění. Budeme pracovat na vylepšení systému hry a na stmelení týmu."

Velice povedený turnaj ze strany Dukly je dobrým signálem pro český reprezentační výběr před blížícím se mistrovstvím Evropy Championship v Portugalsku a v Polsku, které se uskuteční poslední červnový a první červencový víkend.


O turnaji v Amsterdamu přineseme rozsáhlý rozhovor s trenérem českého výběru i Dukly Janem Rohlíkem.

PB