03.06.2022 – REPREZENTACE DÍVEK 7S

Trenér: Forma juniorek před ME v Petrovicích roste

Tým U18 v belgickém Loverval.


V belgickém Loverval, nedaleko belgického frankofonního a průmyslového města Charleroi, se na konci května připravoval český reprezentační výběr juniorek do 18 let. Sparingpartnery jim na soustředění byly domácí reprezentantky a výběr španělské Valencie.

Nejlepší akce za celou dobu
Hráčky pod vedením Stanislava Krále absolvovaly během pobytu v Belgii dvě samostatné tréninkové jednotky, dvě společné tréninkové jednotky a čtyři přípravná utkání. „Tento herní kemp, byl jednoznačně tou nejlepší akcí, za dobu, co u kategorie juniorek působím,“ uvedl Stanislav Král, který vyzdvihnul zejména profesionálnost prostředí a úrovně akce.

„Herní zkušenost z tréninkových zápolení s oběma týmy byla úžasnou zkušeností pro hráčky a pro mě ukázkou silných i slabých míst mého týmu. Naše síla ve hře s balónem je na velice slušné úrovni, zaměřit se musíme především ještě na tlak v obraně a zisk balonu,“ zhodnotil kemp hlavní trenér juniorského výběru.

Mistrovství Evropy je v Petrovicích, včetně koncertu Eddie Stoilow
Špičkou sezóny bude pro juniorky mistrovství Evropy v Petrovicích. To se odehraje o víkendu 23. a 24. července. Vedle top evropských týmů bude akci v neděli odpoledne provázet i koncert skupiny Eddie Stoilow.

Účast české reprezentace na soustředění byla možná díky projektu a podpoře Národní sportovní agentury na účast ženských kolektivních sportů na Olympiádě v Los Angeles 2028.

Soustředění v Belgii se zúčastnily tyto hráčky:

Beáta Dittrichová, RC Zlín
Julie Durychová, RK Petrovice
Aneta Fialová, RC Bystrc
Alžběta Hájková, RC Olomouc
Hana Hubincová, RC Havířov
Klára Matoušová, RC Tatra Smíchov
Barbora Milinková, RC Zlín
Julie Petříková, RC Tatra Smíchov
Natalie Reitzová, RC Tatra Smíchov
Kristýna Riegertová, RC Tatra Smíchov
Anežka Skalová, RC Přelouč
Štěpánka Sluková, RC Tatra Smíchov
Natálie Škudrnová, RK Petrovice

Za realizační tým pak:

Stanislav Král, trenér
Hana Schlangerová, manažerka
Denisa Hrdinová, fyzio

HS, PB