11.05.2022 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Finále Elitní série doprovodí Den ženského ragby



V Říčanech, jednom z center českého ragby, vyvrcholí o víkendu nejvyšší tuzemská soutěž žen v sedmičkách. Pátou a finálovou sérii olympijského sportu doprovodí v sobotu 14. května Den ženského ragby. Mimo klání žen budou připraveny doprovodné programy pro děti a dívky, bude možné si vyzkoušet ragbyové dovednosti.

Manažerka rozvoje ženského ragby Hanka Schlangerová a její tým představí od 10:30 projekt účasti reprezentace na olympiádě 2028. V 11 hodin se rozběhnou soutěže 1. série a dívek do 15 a do 17 let, od 12 hodin zahájí Elitní série. Hrát se bude na obou říčanských hřištích Stadionu Josefa Kohouta.

„Přijede hodně týmů i podporovatelů, čekáme skvělou diváckou kulisu," hlásí za pořadatele Hanka Schlangerová. „Co se týče nejostřeji sledované soutěže, Elitní série, Tatra Smíchov má na čele velký náskok, bude těžké ji titul, za kterým směřuje, sebrat."

Tatra vstoupí do finálového turnaje s náskokem 6 bodů před Spartou. Hráčky Tatry stále mohou o vítězství v celé sérii přijít, to by ale Sparta musela poslední turnaj vyhrát a smíchovské ragbistky skončit poslední či předposlední.

Domácí soutěže jsou jen předehrou k vyvrcholení sezóny. Hned víkend po finále v Říčanech jedou české sedmičkové reprezentantky na turnaj do Španělska. Mistrovství Evropy úrovně Championship, do kterého loni postoupily, je čeká na turnajích 24. a 25. června v Lisabonu a 1., 2. a 3. července v Krakově

23. a 24. července se v Praze uskuteční mistrovství Evropy hráček do 18 let.

Elitní série žen 7S, Mistrovství České republiky - průběžné pořadí (po čtyřech z pěti turnajů):

  • 1.RC Tatra Smíchov 33
  • 2.RC Sparta Praha 27
  • 3.RU Donau Wien 25
  • 4.RC Mountfield Říčany 15
  • 5.Moravia Rugby 12
  • 6.RK Petrovice 8

PB