02.05.2022 – ČSRU INFORMUJE

ČSRU uspořádala prestižní školení Rugby Europe

Účastníci školení Rugby Europe na pražském stadiónu Markéta.


Prestižní školení ředitelů turnajů organizovaných Rugby Europe (RE) uspořádala minulý týden Česká rugbyová unie. Do Prahy se sjeli zástupci devíti zemí mezi nimi Francie, Portugalska, Nizozemska či Lotyšska.

Dvoudenní jednání vedl ředitel soutěží RE Philippe Tucelli. „V Praze jsme našli mimořádně pohostinnou atmosféru,“ uvedl Francouz.

Hosté konference našli zázemí přímo nad ragbyovým hřištěm na pražské Markétě, v sídle ČSRU. „Osobní setkání na takovéto úrovní jsou neocenitelná, do Prahy se navíc každý z nás těšil,“ prohlásil ostřílený turnajový ředitel Adri Van der Plas z Nizozemí.

Celou akci organizoval Pavel Myšák, ředitel ČSRU. Ten také letos v pozici direktora bude řídit dva turnaje RE. Šéfkou jednotlivých turnajů RE by se už brzy měla stát i Šárka Žižková, někdejší hráčka národního týmu a Tatry Smíchov a nynější manažerka mužské reprezentace do 20 let. Ta se školení v Praze také zúčastnila. „První turnaj absolvuju jako asistent ředitele a ten další už bych pak měla vest sama,“ uvedla. Účastníky konference přišel pozdravit i prezident ČSRU Dušan Palcr.

„Bylo skvěle se sejít osobně, jelikož všichni mohli sdílet zkušenosti, které mají s řízením i pořádáním turnajů, ale i nápady a tipy na to, jak vše do budoucna ještě vylepšit, například co do udržitelnosti, zlepšení servisu poskytovaného týmům či plynulosti průběhu turnaje,“ zhodnotila Šárka Žižková.

PB