29.04.2022 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

V Elitní sérii ve Vyškově už půjde do tuhého

Říčanská Veronika Oupicová (vlevo) atakuje hráčku Moravia Rugby Alžbětu Hájkovou ve 3. turnaji Elitní série žen 7s v Petrovicích. Foto: Martin Flousek


V čele nesmiřitelní rivalové, za bukem číhající tým „ze sousedství“. Taková je situace po třech kolech Elitní série žen 7s – Mistrovství České republiky. Vedoucí Tatra Smíchov má čtyřbodový náskok na Spartou. Třetí je vídeňský Donau.

Předposlední kolo soutěže čeká na ragbistky tuto neděli ve Vyškově. „Jsme připraveni a těšíme se na dobré ragby,“ hlásí za pořadatele z JIMI RC Vyškov Martin Hudák. Zázemí a pohodlí pro hráčky i pro fanoušky patří v moravském klubu mezi dlouhodobě ty nejlepší v rámci českého ragby.

OPĚT TATRA VERSUS SPARTA?
Zatím poslední třetí díl série v Petrovicích ovládly Rakušanky. Ve finále si poradily se Spartou. Nejdramatičtější podívanou plnou zvratů ale nabídlo semifinále Tatry se Spartou. Silovější a důraznější sparťanské hráčky vedené koučem Zdeňkem Albrechtem vyhrály až akcí v samotném závěru, což hodně mrzelo zejména trenéra Smíchova, který je techničtějším týmem, Stanislava Krále. Dá se předpokládat, že případný střet Tatry se Spartou ve Vyškově bude opět patřit ke špičkovým ragbyovým zážitkům. "Po ničem jiném než po vítězství nejdeme!" hlásí sebevědomě sparťanská hráčka Sára Lea Exnerová.

"Teď jsme dva týdny nehrály a odpočinuly si od zápasového zatížení, takže jsme znovu připraveny na maximum," říká Julie Doležilová z Tatry Smíchov. "Zapracovaly jsme na slabších stránkách a poléčily zranění. Každá z nás je s každým turnajem o něco lepší."

Ne zcela zdařilou sezónu prožívají říčanské ragbistky. Ty jsou zatím čtvrté. „Máme čtyři zraněné hráčky,“ říká kouč Říčan Thomas Mendes. Chybět bude například nesmlouvavá Lucie Oupicová, kapitánka sedmičkové reprezentace. „Hráčky, které pojedou do Vyškova, ukáží bojovného ducha a týmovou sounáležitost. Dost nás totiž trápí absence v týmu, zejména na turnajích hraných daleko od domova.“

LÉPE KOPAT, PŘESTAT ČEKAT
Jednou z říčanských hráček, která se kvůli zranění na vyškovském trávníku neobjeví, bude i Zuzana Ondráčková. „Turnaj bude příležitostí pro novější hráčky,“ říká. „Nicméně musíme zapracovat na zlepšení, chce to se naučit kopat a být aktivnější v obraně. Přestat čekat na protihráčky,“ doplňuje energicky Zuzana Ondráčková.

Domácí Vyškov nemá v soutěži „vlastní“ tým, jeho hráčky se nicméně představí v „united“ celku tvořeném moravskými hráčkami několika klubů – Moravia Rugby. Koučem týmu je vyškovská extraligová mlýnová spojka Petr Pořízek.

Turnaj ve Vyškově začíná v 11 hodin. Finále je naplánováno na 14:10. Týmy se utkají ve dvou tříčlenných skupinách každý s každým. Dva nejlepší týmy ze skupiny jdou do semifinále.


Finálový turnaj série spojený s Dnem ženského ragby se uskuteční 14. května v Říčanech.

4. turnaj Elitní série žen 7s – MČR, Vyškov 1. 5. 2022

10:30 Donau Vídeň - Říčany

10:50 Sparta - Petrovice

11:10 Moravia Rugby - Říčany

11:30 Tatra Smíchov - Petrovice

11:50 Donau Vídeň - Moravia Rugby

12:10 Sparta - Tatra Smíchov

12:50 Semifinále 1

13:10 Semifinále 2

O 5. místo 13:30

O 3. místo 13:50

O 1. místo 14:10



PB