28.04.2022 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Nabuzené Říčany vletí na Dragon, hitem kola je střet Pragy a Tatry

Extraliga ragby XV. Foto: Martin Flousek


Kdo s kým a kde. To je otázka posledního kola Extraligy ragby XV. Z již jasné čtveřice pro play-off Říčany, Sparta, Tatra a Praga vykrystalizují dvojice pro semifinále.

Je jasné, že proti sobě nenastoupí vedoucí Říčany s druhou Spartou. Jednoznačně nejzajímavější proto bude souboj Tatry na vysočanské Pragovce. Vítěz zápasu se takřka jistě vyhne souboji s rozjetým týmem z Říčan, který vévodí tabulce. „Spíše už jen velice teoreticky může základní část vyhrát i Sparta,“ říká manažer soutěží ČSRU Antonín Brabec.

Vítěz zápasu Praga versus Tatra proto půjde takřka jistě proti Spartě. Přesto jak je toto utkání důležitě, trenér Medvědů z Pragy Roman Šuster plánuje zapojit do hry hráče, kteří zatím tolik nenastupovali.

„Jednoznačně, doma chceme vyhrát, ale ha hřiště půjdou i ti, kdo zatím moc nehráli,“ říká kouč. „Na to s kým se utkáme v semifinále, nemyslím, prostě nekalkuluju. V zápase se budeme opírat o naše solidní mlýny,“ dodává někdejší reprezentant a dvojnásobný republikový Ragbista roku.

Zápas ve Vysočanech na stadionu Pragy začíná v sobotu 30. dubna 2022 v 15:30.

Nabuzené Říčany, kterým poslední dva zápasy (proti Pragovce a Slavii) kvůli marodkám u obou protivníků odpadly, jedou do Brna utkat se s Dragonem. „Nemůžeme se dočkat, po nečekané a dlouhé pauze všichni hráči chtějí vletět na hřiště,“ hlásí Miroslav Němeček, kouč Říčan.

Dragon bude na dálku bojovat s Vyškovem o výhodnější 5. místo konečné tabulky základní části. Vyškovští jedou na Slavii, která pravděpodobně zůstane na předposledním místě i po závěrečném kole. Poslední Přelouč, která letos ještě nebodovala, se představí na Spartě.

V nastavbové části pak pátý celek celkového pořadí hraje doma s osmým týmem, šestý se sedmým. Poražení jdou do baráže o záchranu v extralize.


Okamžité poločasové a celkové výsledky 7. kola sledujte na 24liveresults.com



PB