19.04.2022 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Večerní utkání Tatry proti pražským S pokračují. Dnes o postup se Slavií

Zápas Tatry se Spartou na Smíchově


Dnes večer se zřejmě definitivně rozhodne o čtveřici týmů, které postoupí do playoff Extraligy ragby XV. V dohrávce 1. kola soutěže přivítá Tatra Smíchov od 18 hodin Slavii Praha.


Domácí jsou vysoce favorizovaným týmem. V posledním utkání sice prohráli se Spartou, nicméně šlo o nesmírně kvalitní a intenzivní utkání. Tatrovka navíc posílila o dva špičkové Jihoafričany, druhořadníka a vazače. Ti už poprvé hráli proti Spartě. „Nastoupí noví mladí hráči, třeba na mlýnové spojce bude Adam Košata. Kluci budou mít velkou šanci se předvést,“ říká Filip Vacek, sportovní ředitel Tatry Smíchov.

Zápas za Smíchov vynechá například útoková spojka Jihoafričan Jacques Fick, který dohrával utkání se Spartou se zraněním nebo mlýnová spojka a reprezentant Marek Šimák, který ve stejném utkání obdržel červenou kartu.

Slavia je v jiné pozici než dobře hrající silná Tatra. Předposlední tým tabulky v minulém šestém kole nenastoupil. Zápas proti vedoucím Říčanům kvůli marodce a zraněním „skrečoval“. Pro dnešek jsme to poskládali a jsme za to rádi,“ hlásí sportovní ředitel Slavie Dan Beneš. „Kluci se do týmu vrátili po virózách.“

V dnešním souboji je vysoce favorizovaným týmem Tatra, v malý zázrak a vítězství Slavie budou doufat především ve Vyškově. Moravskému klubu by se tím otevřela šance vybojovat v posledním kole základní části extraligy postup. Pátý Vyškov nyní ztrácí na čtvrtou Tatru tři body. V 7. kole hraje Tatra na Pragovce, která je nyní třetí, Vyškov jede právě na Slavii.

Dnešní zápas se bude dohrávat pod umělým osvětlením. „Věřím, že večerní a navíc v pracovní dny zápasy jsou pro pražské kluby zpestřením. Jsem pro, aby se jich takto hrálo více. Bude chaodit více fanoušků,“ uzavírá Filip Vacek.


Poločasový a konečný výsledek záípasu najdete na 24liveresults.com

PB