20.04.2022 – REPREZENTACE DÍVEK 7S

Dívčí reprezentace pilovala defenzívu s Francouzkami

Tým U18 na soustředění ve Francii


Mladé české ragbisty vedle těch francouzských. Reprezentační výběr do 18 let absolvoval o velikonočních prázdninách soustředění ve špičkové ragbyové zemi.

Ve francouzském Massy, které je základnou pro sedmičkový výběrový tým Fantastics (družstvo mužů hrálo na Prague 7s), měly české dívky prostor na individuální přípravu, ale i na tu společnou.

Páteční trénink absolvoval český tým samostatně. V sobotu proběhly dvě tréninkové jednotky s francouzským týmem. Dopolední byla zakončena utkáním bez kontaktu a soutěží v kopech dropem na branku, odpolední už byla čistě herní. Nedělní tréninková jednotka byla věnovaná kompenzačním aktivitám.

„Hlavní úkol závěrečné přípravy vidím především v kolektivní obraně. V útočné fázi pak hrou do vnějších prostorů hřiště tak, abysme byli schopni využít potenciál našeho, rychlostně vybaveného týmu,“ zhodnotil soustředění reprezentační kouč výběru do 18 let Stanislav Král.

Podle Hanky Schlangerové, manažerky rozvoje ženského ragby, společné tréninky ukázaly kvality týmu i jednotlivců, ale také prostor pro zlepšení.

Poznatky ze soustředění pak podle ní budou skvělým odrazovým můstkem pro následující tři měsíce přípravy na mistrovství Evropy. To bude hostit Česko od 23. do 24. července 2022.

„I přes dlouhou cestu hráčky velmi cenily možnost tréninku a utkání s opozicí jejich věkové kategorie,“ doplnila Hanka Schlangerová.

Soustředění v Massy se zúčastnily hráčky:

Beáta Dittrichová, RC Zlín

Julie Durychová, RK Petrovice

Aneta Fialová, RC Bystrc

Alžběta Hájková, RC Olomouc

Hana Hubincová, RC Havířov

Ema Kübelbecková, RK Petrovice

Klára Matoušová, RC Tatra Smíchov

Barbora Milinková, RC Zlín

Julie Petříková, RC Tatra Smíchov

Eliška Pražáková, RC Tatra Smíchov

Natálie Reitzová, RC Tatra Smíchov

Kristýna Riegertová, RC Tatra Smíchov

Anežka Skalová, RC Přelouč

Štěpánka Sluková, RC Tatra Smíchov

Natálie Škudrnová, RK Petrovice

Adéla Zelníčková, RC Olomouc

Realizační tým:

Stanislav Král, trenér

Hana Schlangerová, manažerka

Lucie Benešová, fyzio

PB, HS