03.04.2022 – DĚTSKÉ RAGBY

Přijďte na největší turnaj ragbyové mládeže ve střední Evropě

Prague Youth Rugby Festival. Foto: RC Praga



Ze skromných začátků vyrostl v největší mládežnický ragbyový turnaj ve střední Evropě. Prague Youth Rugby Festival zaplaví už za týden stovky malých hráčů a hráček z tuzemska a z evropských zemí.

8. ročník soutěže přivítají opět ragbyová hřiště v Petrovicích, na Pragovce, v Říčanech, na Slavii a na Tatře Smíchov. Hrát se bude v sobotu 9. dubna po celý den v několika mládežnických kategoriích. „Jednou z hlavních myšlenek u zrodu tohoto turnaje bylo, aby se naši malí ragbisté utkávali na domácím hřišti s mezinárodní konkurencí,“ říká Oto Petrášek, šéftrenér mládeže v RK Petrovice.

Turnaj založil spolu s Ivou Riegertovou a Ondřejem Surgou z Tatry Smíchov a Tomášem Kohoutem a Markem Fořtem z RC Říčany již před dekádou, dva ročníky se kvůli pandemii covidu neuskutečnily. Posledního turnaje v roce 2019 se zúčastnilo více než 100 týmů, přijely i družstva z ragbyově vyspělých zemí jako Francie, Anglie či Gruzie.

„Je to pro nás ragbyový svátek,“ říká šéftrenér mládeže ARC Iuridica Chrášťany Jan Koleček. „Děti se poměří s těmi nejlepšími z Moravy a také se zahraničními hráči.“ ARC iuridica pošle na turnaj výběr do 8 let (U8), starší děti v U10 a U12 budou hrát dohromady s dětmi z jiných klubů pod hlavičkou společenství AMMOR (Asociace malých a mladých oddílů ragby).

Akce se koná za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy, který finančně podpořil pražské pořadatele turnaje. „Od svého založení se turnaj stal prestižní mezinárodní událostí,“ doplňuje Oto Petrášek. Organizátoři akce byli za svoji činnost nedávno oceněni při vyhlašování Výročních cen Českého ragby.


Přijďte v sobotu 9. dubna 2022 podpořit mladé hráčky a hráče ragby!


Rozpis hřišť a kategorií ZDE



PYRF poster815.jpg

PB