26.03.2022 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Druhý turnaj Elitní série žen znovu ovládla Tatra

Finálové utkání 2. turnaje Elitní série žen 7s mezi Tatrou Smíchov a RC Mountfield Říčany. Foto Miloš Březina


Byl to zřejmě rozhodující okamžik celého turnaje. Tatrovácká Julie Doležilová si po odpískání trestu, který rozhodčí udělil soupeřícímu týmu, rychle vzala míč, zrychlila, dvě hráčky odstrčila a dvě předběhla a sprintem přes tři čtvrtiny hřiště položila pětku. Bylo to právě včas. Individuální akce otočila těsně před koncem semifinálový zápas proti Spartě.

Tatra Smíchov se tímto vítězstvím 14:10 ve 2. turnaji Mistrovství České republiky 7s Elitní série dostala do finále soutěže, kde si již lehce poradila s ragbistkami Říčan 43:0.

„Na určité soupeře prostě zahrát umíme, na jiné, jako třeba na Spartu se nám prostě hraje zle, jsou hodně důrazní a tvrdí,“ komentoval výsledky svého týmu v play-off části turnaje kouč Tatry Stanislav Král. Prohraného semifinále hodně litoval kouč Sparty Zdeněk Albrecht. „Mohli jsme vyhrát, na Tatru si prostě věříme. Hrajeme takovým trošku patnáctkovým stylem ragby, tudíž chodíme dovnitř a do kontaktu. Tatra je víc sedmičková,“ doplnil kouč.

Říčany v semifinále porazily rakouský tým z Vídně Donau 26:5. V boji o třetí místo se tak utkala Sparta s Rakušankami. Češky zvítězily 15:5. „Zápasy s českými týmy jsou pro nás velkou výzvou, vaše ragby je na vyšší úrovni,“ podotkl po turnaji kouč vídeňského týmu Maxmillian Navas. "Vážíme si toho, že můžeme hrát českou soutěž. Ragby v Rakousku není tak dobře zorganizované." Tým Donau tvoří páteř rakouské reprezentace.

Velice dobře zahrál na 2. turnaji tým z Petrovic, který ve skupině překvapivě porazil silnou Spartu. "Hra všech týmů se proti prvnímu kolu zlepšila, hráčky ukázaly více dovedností," zhodnotil turnaj reprezentační kouč týmu 7s Vít Chalupa.

Tatra vítězstvím zopakovala výhru z úvodního turnaje pětidílné série. V něm ve finále porazila Spartu, Donau bral třetí místo, Říčany čtvrté. Celé sérii vládne po dvou kolech Tatra s plným počtem bodů. Druhá je Sparta, třetí Říčany.

Třetí kolo série se hraje v neděli 10. dubna v Petrovicích.

MČR 7s Elitní série 2022

Výsledky 2. turnaje pořádaného RC Sparta Praha, 26. 3. 2022

Utkání ve skupinách:

A
RC Tatra Smíchov – Moravia Rugby 38:0
RC Mountfield Říčany – Moravia Rugby 22:10
RC Tatra Smíchov – RC Mountfield Říčany 54:5

B
RC Sparta Praha – RK Petrovice 10:22
RU Donau – RK Petrovice 24:0
RC Sparta Praha – RU Donau 12:5

Semifinále 1.

RC Tatra Smíchov – RC Sparta Praha 14:10

Semifinále 2.

RC Donau – RC Mountfield Říčany 5:26

Finále

RC Tatra Smíchov – RC Mountfield Říčany 43:0

O 3. místo:

RC Sparta Praha – RC Donau 15:5

O 5. místo

RK Petrovice – Moravia Rugby 35:12

Pořadí turnaje:

1. RC Tatra Smíchov
2. RC Mountfield Říčany
3. RC Sparta Praha
4. RU Donau Wien
5. RK Petrovice
6. Moravia Rugby

Tabulka Elitní série MČR 7 žen (podle počtu bodů po dvou turnajích z pěti)

1. RC Tatra Smíchov 18
2. RC Sparta Praha 13
3. RC Mountfield Říčany 11
4. RU Donau Wien 10
5. - 6. Moravia Rugby a RK Petrovice 4

PB