19.03.2022 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Dohrávka extraligy: Kouč Sparty půjde proti mateřskému klubu

Tomáš Forst ještě loni na podzim nastupoval za Pragu. Nyní je na hostování ve Spartě. Foto: Martin Flousek


Sousedi od říčky Rokytky Sparta a Praga se dnes od 18 hodin utkají na Podvinném Mlýně v dohrávce 1. kola Extraligy ragby XV.

Oba týmy jsou po 3. kole v neúplné tabulce soutěže v závěsu za vedoucím celkem z Říčan. „Samozřejmě, že naším cílem je vyhrát. Pragovka má dobré standardky, auty, mlýny a dobrou obranu. Budeme hrát celoplošné ragby,“ říká nový trenér Sparty Eduard Krützner mladší.

Domácí Sparta letos porazila Slavii a Dragon Brno. Praga rovněž bez větších problémů zdolala Slavii a Přelouč. Vzájemné utkání rivalů z Vysočan tak bude jejich prvním měřením sil se „silnějším“ klubem. „Tyhle utkání mají vždy náboj, navíc se hraje o pohár starosty,“ dodává k duelu Prahy 9 Eduard Krützner.

V týmu Sparty se opět představí Namibijec Peter-John Walters, útočník a účastník mistrovství světa 2019. Pragu potáhne Ragbista roku 2021 Dan Hošek. „Na Spartu jdeme vyhrát,“ hlásí rozhodně urostlý pětadvacetiletý vazač.

Pragovku nicméně trápí četná zranění rojníků, problematická je především první řada. „Nenastoupím,“ vyloučil, že se objeví na hřišti Roman Šustr, třiačtyřicetiletý trenér Pragy a dvojnásobný držitel titulu Ragbista roku. „Teď musí hrát kluci, kteří mají před sebou budoucnost,“ doplnil pilíř, který před dvěma týdny nastoupil proti Přelouči. „Chceme Spartu dostat pod tlak - i agresivní obranou. Budeme se snažit hrát na hodně fází,“ uzavřel Roman Šuster.

Zajímavý osobní náboj bude mít zápas i pro Eduarda Krütznera staršího, člena Síně slávy Českého ragby a pragováckou legendu, který je zároveň otcem trenéra Sparty Eduard Krütznera mladšího. Bude podporovat tým svého syna? „Kdepak, bude fandit Pragovce, jako celý život,“ usmál se Eduard Krützner ml. Ten má jako trenér s Pragou dva tituly, v současnosti působí i jako prezident Slovenské ragbyové unie. Zápas začíná v 18 hodin.

Dohrávka 1. kola Extraligy ragby XV:
24. 3. 18:00 RC Sparta Praha – RC Praga Praha
Hřiště RC Sparta: Podvinný Mlýn, Kovanecká 2405/27, 190 00 Praha 9

PB