12.03.2022 – SPORTOVNÍ ÚSEK INFORMUJE

Novinky v práci na unii


Zeptali jsme se člena výkonného výboru Pavla Syrového nejen na sobotní zápas, ale i na novinky z práce na unii, konkrétně na vydání učebnice o několika dílech určené pro trenéry - DRH - Dlouhodobý Rozvoj Hráče. Pavel má ve výboru na starost sportovní úsek. Má přehled o tom, co se kde ohledně sportovní části, šustne. Krom toho, je skvělý ragbista, který i po skončení kariéry uběhá kdejakého zajíce.

Jak si myslíš, že to v Říčanech v sobotu dopadne?

Oba týmy jsou v jiné pozici. Vyškov má dlouhodobě velmi kvalitní a konsolidovaný tým letos doplněný o Kučeru právě z Říčan. Jejich nevýhodou je šířka kádru pokud budou všichni hráči k dispozici, věřím, že jsou schopni porazit Říčany i na jejich hřišti. Říčany dlouhodobě doplňují tým o vynikající mladé odchovance a snaží se je zapracovat do týmu, pro trenéry bude spíš komplikací, kdo se v sobotu na soupisku nevejde. Výkon říčanského týmu z minulého kola slibuje zajímavou podívanou.

Co je materiál DRH - Dlouhodobý Rozvoj Hráče, který teď nově vznikl pod rukama metodické komise?

Za mě je to revoluce. Konečně máme pro širokou trenérskou veřejnost materiál, který se komplexně zabývá trénováním hráče po jednotlivých věkových a výkonnostních kategoriích. Pokud to trenéři propojí se školením „ Klíčových Národních Témat", mají ucelený materiál, jak správné pracovat při své nelehké trenérské práci.

Mohl bys nám více přiblížit činnost metodické komise?

Po dlouhé době je zformovaná skupina odborníků napříč kluby , kteří jsou schopni ve svém volném čase pracovat na konkrétních materiálech ze strategického plánu ČSRU. Za to jim patří velký dík a osobní obdiv. Materiály , které z této ragbyové dílny vycházejí podpoří rozvoj našeho sportu.

PR ČSRU