14.03.2022 – VÝROČNÍ CENY ČESKÉHO RAGBY

​ Ragbyové legendy vstoupily do Síně slávy

Jiří Šťastný ze Zbrojovky/Dragonu Brno vstoupil do Síně slávy Českého ragby, uvítal ho tam i Sparťan Václav Horáček. Foto: Martin Flousek


Byl zřejmě nejdojatějším člověkem celého večera. Když ragbista-veterán Jiří Šťastný přebíral plaketu uvádějící ho do Síně slávy Českého ragby, v očích se mu znatelně lesklo. „Tohle jsem nečekal, vyrazili jste mi dech,“ těžce hledal slova.

Někdejší hráč i kouč Zbrojovky a Dragonu Brno, stejně jako reprezentace, se v pátek večer stal jedním ze čtyř nových členů síně. Ocenění bylo uděleno na slavnostním předávání Výročních cen Českého ragby pro rok 2021 v Tyršově sokolském domě v Praze.

Jiřího Šťastného „doprovodili“ do síně Jiří Kotlový ze Zlína, Antonín Frydrych z Říčan a slávista Milan Rázga.

Již brzy pětadevadesátiletý Jiří Kotlový ze Zlína nechal pozdravovat všechny ragbisty ve videu natočeném z vizovické nemocnice. „Já na tom zase takovou zásluhu nemám,“ komentoval skromně vstup do síně. „To všichni ti obětaví lidé kolem mě,“ vzpomněl začátky zlínského ragby v roce 1944.

JiriKotlovy_Usmev.jpg

Jiří Kotlový, nový člen Síně slávy, pozdravil všechny české ragbisty z vizovické nemocnice. Doprovodil ho Josef Iž, šéf RC Zlín (vpravo).


Za Milana Rázgu, ragbistu a schopného a obětavého funkcionáře jak Slavie, tak unie přebíral cenu In Memoriam jeho syn Jan. „Táta nás vidí a ví, že se dostal do moc dobré společnosti,“ uvedl při přebírání emotivně Jan Rázga.

Honza_Razga.jpg
Ragbista Jan Rázga přebral ocenění za otce Milana. Uprostřed Eduard Krützner, vpravo moderátor David Kozohorský. Foto: Martin Flousek.


I za Antonína Frydrycha, velikána říčanského ragby a celé ragbyové unie i skvělého reprezentačního pilíře, přebíral cenu In Memoriam jeho syn David Frydrych, prezident RC Mountfield Říčany. „Byl to kluk do party, mimořádná osobnost,“ vzpomenul Eduard Krützner starší.

AntoninFrydrych_InMemo.jpg
David Frydrych (uprostřed) převzal ocenění za otce Antonína. Vlevo Marek Fořt, člen VV ČSRU, vpravo Tomáš Kohout, vítězný Trenér mládeže pro rok 2021. Všichni členové RC Říčany.


O předávání cen asistovali všichni čtyři dosavadní členové síně: legendy z největších Eduard Krützner starší a Bruno Kudrna, mohutný a usměvaný Jaromír Kourek a po celý večer dobře naladěný Václav Horáček, oba kovaní Sparťani.

JaromirKourek.jpg

Jaromír Kourek, člen Síně slávy (uprostřed), s kolegou Václavem Horáčkem (vlevo) a manažer vzdělávání a soutěží ČSRU Antonínem Brabcem. Foto: Martin Flousek.


PB