05.03.2022 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Jihoafričan nasbíral 34 bodů. Dragon prohrál, i když vládl mlýnům

Říčanský Tristan Horak v zápase proti Přelouči nasbíral 34 bodů. Foto: J. Koliš.


Jen dva zápasy mělo na programu 1. kolo Extraligy ragby XV. RC Mountfield Říčany přehrály vysoko RC Přelouč 73:5, RC JIMI Vyškov porazil RC Dragon Brno 39:18. Zápasy Sparty s Pragou a Tatry se Slávií byly pro nezpůsobilý terén odloženy.


Loňský mistr jasně přehrál Přelouč

Jednoznačný průběh měl zápas loňského mistra z Říčan proti Přelouči, která v loňském ročníku Extraligy ragby XV obsadila až 8. místo. Domácí říčanští ragbisté vedli už v 7. minutě 12:0. Přelouč se jen s obtížemi dostávala do protivníkovy dvaadvacítky. První body za položenou pětku získala až za rozhodnutého stavu 0:55 v 63. minutě.

V týmu domácích se blýsknul Jihoafričan Tristan Horak. Útoková spojka nasbírala celkem 34 bodů. Domácí nastoupili oslabeni o svého klíčového hráče - útokovou spojku reprezentace Jana Čížka, který si stále léčí zranění. Jan Čížek vedl tým z pozice trenéra.

Dragon zabral proti Vyškovu až ke konci

Dva trestné kopy proměnili hráči Dragonu Brno v první půli zápasu proti domácímu Vyškovu. Šest bodů však nestačilo na to, aby hostující hráči drželi krok s loňským vicemistrem Extraligy ragby XV. Poločas Dragon prohrál 6:20.

Ve úvodu druhé půle rychlejší a přesnější Vyškov náskok zvýšil až na 32:6. Jediné co Dragon Brno drželo od ještě vyššího přídělu, byla skvělá práce v mlýnech. V nich hosté jednoznačně dominovali. "Dragon byl v mlýnech opravdu silný, jejich hráči uměli zatlačit," uvedl vyškovský rojník Miroslav Procházka. "Držely nás mlýny, chyběla nám ale mnohme větší dravost na míči. To je přesně to, co Vyškov umí," ocenil hru soupeře hráč Dragonu Tomáš Krejčí.

Tým z Brna nastoupil posílen o necelý půltucet hráčů z klubu z brněnské Bystrce, se kterým dlouhodobě spolupracuje. Brno dokázalo snížit náskok soupeře až v samotném závěru utkání, kdy položilo první a poslední dvě pětky.

"Náš tým byl nerozehraný, neměli jsme bohužel žádný přípravný zápas. Kluci přesto hráli slušně, jen mě trochu mrzí, že kluci při hře nedodržovali to, co jsme si dohodli," zhodnotil zápas trenér Vyškova Pavel Pala.


Fotogalerie Andreje Anryho Lukáče ze zápasu kola Vyškov - Dragon zde


PODROBNÉ STATISTIKY OBOU ZÁPASŮ ZDE:

Stat1.jpg

Stat2.jpg

PB