04.03.2022 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Dva zápasy extraligy zrušeny, přeložení na Markétu není možné



Dnešní mohutné sněžení způsobilo odložení dvou zítrejších zápasů prvního kola Extraligy ragby XV. Přeloženo na náhradní termín je jak utkání RC Sparta Praha versus RC Praga Praha, tak i zápas RC Tatra Smíchov versus RC Slavia Praha.

Oba zápasy byly odloženy kvůli stavu hrací plochy. STK ČSRU dnes v noci vydala toto stanovisko: „STK ČSRU rozhodla o odložení dvou utkání 1. kola Extraligy Ragby XV z důvodu dnešního zhoršení klimatické situace v Praze a nemožnosti přesunutí těchto utkání dle původního záměru ČSRU na národní stadion Markéta. Bohužel na stadionu Markéta nejsou momentálně soutěžní utkání povolena majitelem areálu z důvodu reklamace hrací plochy.“

Umělá hrací plocha stadionu na Markéta zatím neprošla potřebnou certifikací dle podmínek organizace World Rugby. Hřiště je tak možno využít pouze pro tréninkové účely a simulované zápasy s omezením kontaktních situací či skládek.

Minulý týden proběhla schůzka zástupce Olympu - Centra sportu Ministerstva vnitra, vlastníka stadionu Markéta a zadavatele veřejné zakázky na rekonstrukci hřiště, se zhotovitelem firmou Vysspa. K jednání byl přizván i zástupce ČSRU.

Zástupce Olympu - Centra sportu Ministerstva vnitra vyzval zhotovitele k učinění nezbytných kroků, tak aby ČSRU mohla přizvat certifikační společnost v druhé polovině dubna. Pokud by se tak totiž nestalo, bude nutné z důvodu konání Grand Prix na ploché dráze, která hřiště obklopuje, celý proces realizovat až v měsíci červenci.

Další dva zápasy úvodního kola Extraligy ragby XV 2022 je zatím plánováno odehrát (RC JIMI Vyškov versus RC Dragon Brno a RC Mountfield Říčany versus RC Přelouč). Obě utkání začínají v sobotu 5. března ve 14 hodin.

PB