24.02.2022 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Konference českých ragbistů a ragbistek se odkládá


V sobotu 26. února se na pražské Markétě měla uskutečnit Konference Českého ragby, setkání členů České rugbyové unie. Akce se odkládá. Hlavním důvodem je nízký počet přihlášených účastníků. Ze 126 klubových správců nového informačního systému (IS), se jich na klíčové školení přihlásilo pouhých 6. Ze 480 trenérů ČSRU jich účast potvrdilo jen 14.

ČSRU bude v předstihu informovat o náhradním termínu, potřebné školení na téma informačního systému bude realizováno prostřednictvím online videí.

V sobotu se na Markétě uskuteční setkání ženské reprezentace, Hanka Schlangerová, manažerka rozvoje ženského ragby tak bude k dispozici k případným dotazům týkajících se projektu s Národní sportovní agenturou na rozvoj sedmičkového ragby.

Své dotazy na kontrétní body můžete směřovat na pověřené osoby již nyní:

INFORMAČNÍ SYSTÉM - Pavel Myšák, ceo@rugbyunion.cz
SOUTĚŽE - Antonín Brabec, technicaldirector@rugbyunion.cz
PROJEKT ŽENSKÉHO RAGBY NA OLYMPIÁDĚ - Hanka Schlangerová, zenskeragby@rugbyunion.cz
NOVÝ WEB, MARKETING, KOMUNIKACE S KLUBY, RWC 2023 AKTIVITY - Kateřina Havlová, Kateřina Frýdlová, Petr Býma, marketing@rugbyunion.cz, eventy@rugbyunion.cz, media@rugbyunion.cz

PŮVODNĚ PLÁNOVANÝ PROGRAM

Jedním z klíčových bodů programu bylo představení nového modulu informačního systému ČSRU - administrace soutěží. Ten bude mimo jiné sloužit k posílání elektronických zápisů z utkání, seznámení se s databází trenérských licencí a jejich certifikátů, ostaršení hráčů atd. Nový informační systém umožní skrze webové rozhraní i přístup kteréhokoli člena ČSRU ke správě vlastního profilu.

Manažer vdělávání a soutěží ČSRU Antonín Brabec měl představit systém domácích soutěží a provést sekcí vzdělávání.

Tomáš Tůma, šéf českých ragbyových sudích, plánoval popsat aktuality týkající se změn pravidel. Manažerka rozvoje ženského ragby Hanka Schlangerová pak představit projekt rozvoje českého ženského ragby v návaznosti na podporu Národní sportovní agentury.

V sekci marketingu a komunikace bylo naplánováno představení schématu a funkčnosti nových webových stránek ČSRU, i nastavení nových komunikačních kanálů včetně užšího propojení s kluby.

V souvislosti se Světovým šampionátem ve Francii v příštím roce měla proběhnout prezentace možných doprovodných akcí ze strany ČSRU.

Plánovaný začátek konference byl od 13 hodin v tělocvičně stadionu Markéta na pražském Břevnově. ČSRU nabídla i možnost proplacení cesty vlakem Českých drah tam i zpět i možnost zajištění a uhrazení přespání na vedlejších Kolejích Hvězda.

Konferenci mělo uzavřít sledování přímého přenosu zápasu SIX NATIONS spojené s občerstvením.


PB