17.01.2022 – REGIONÁLNÍ CENTRA A KLUBOVÁ SCM

Na prvním srazu regionů v Brně mladíci zamakali

RegBrno.jpeg
Trenér Petr Giacintov promlouvá k hráčům na regionálním srazu v Brně


První regionální sraz mladých hráčů ragby proběhl o víkendu v Brně. V kategoriích U18 a U23 se ho zúčastnily dva tucty z nejtalentovanějších moravských hráčů. „Kluci byli zapálení, dávali do toho hodně, atmosféra byla skvělá,“ uvedla Linda Vrátníčková, sportovní ředitelka Dragonu Brno a jedna z organizátorek srazu. „Hned se zajímali o to, kdy bude další sraz.“

Srazy můžou hráčům výrazně pomoct v nominaci do národních týmů jednotlivých věkových kategorií. V Brně se budou konat zejména proto, aby byly pro moravské hráče dostupnější než dosavadní srazy v Praze na Markétě. Setkání, na kterém se podíleli zkušení brněnští a moravští trenéři Petr Giacintov, Martin Škára, Pavel Holeček a Jakub Vrána, se podle organizátorů povedlo. „Na výběr totiž vždy přijedou hráči, kteří chtějí makat a něco se naučit. Proto se i mnohem více soustředí, snaží a nekecají až tak moc,“ zhodnotila s úsměvem Linda Vrátníčková.

O minulém víkendu proběhl i sraz nejtalentovanějších hráčů a hráček z celé republiky do 14 let, který byl v Praze. V sobotu se ho zúčastnilo celkem 56 ragbistů. V neděli se pak v hlavním městě setkala česká část U18 a U23. Výběr do 16 let měl o víkendu reprezentační sraz.

Další regionální srazy „Moravy“ v Brně jsou naplánovány na 22. - 23. ledna, 12. - 13. února a 19. - 20. února. Tentokráte se na Moravě uskuteční setkání kategorií U18 a U23, v neděli pak U14 a U16. Česká část bude mít sraz na pražské Markétě.

TomKohout.jpg
Trenér Tomáš Kohout na pražské Markétě

Tackle.jpg
U14 na pražské Markétě

MeziHlavy.jpg

Treneri_Hraci.jpg

PB