08.01.2022 – ČSRU INFORMUJE

Co přejí osobnosti českému ragby do roku 2022


Neuvízněte v blátě, jděte dál. Co přejete českému ragby v letošním roce?

Server rugbyunion.cz vybral několik z osobností českého ragby. Ty odpověděly na otázku, co by přály našemu sportu v roce 2022.

Palcr_2022_1a.jpgDušan Palcr
Prezident České rugbyové unie

Podstatou bankéř přeji českému rugby více peněz do systému. Jako prezident unie přeji schopnost a odvahu těch peněz využít, což předpokládá otevřený přístup všech ragbistů (od trenérů, přes manažery až po hráče) k tomu, aby byli schopni přijímat a využívat nové myšlenky, trendy a postupy ze zemí, ve kterých jsou v rugby dále a ve kterých postupují rychleji než my.
Krutzner_2022_1.jpgEduard Krützner
Bývalý prezident České rugbyové unie, trenér a kapitán reprezentace

Českému ragby v letošním roce přeji jen ty nejlepší výsledky jak na domácích, tak na zahraničních stadionech. Reprezentaci mužů vysněný návrat do soutěže RE Trophy, U-20 a U-18 kvalifikovat se opět na ME a už nespadnout. Podmínkou úspěchů a splnění těchto cílů, jsou velice kvalitní, náročné, dvoukolové domácí soutěže, tak jako ve všech vyspělých ragbyových zemích, které v naši unii, již léta postrádáme. S tím souvisí i návrat k hodnotám našeho sportu, které jsou založeny na smyslu pro fair-play a společném úsilí všech členů naši unie, stále se zlepšovat na všech úrovních v tradičním ragbyovém přátelském prostředí. Ragby zdar i v roce 2022!
Brabec_2022_1.jpgAntonín Brabec
Sportovní ředitel České rugbyové unie, bývalý trenér a kapitán reprezentace 7s

Českému rugby přeji v nadcházejícím roce hodně úspěchů a lidem v něm hodně odhodlání, vůle, trpělivosti, podpory a respektu.
Všem také přeji pevné zdraví a zlepšení pandemické situace, které omezuje nejen náš sport, ale veškerý život kolem nás.
Němeček_2022_1.jpgMiroslav Němeček
Trenér reprezentace, ragbista roku 2013 a 2014, bývalý reprezentant XV

Českému ragby bych do nového roku především popřál lidi, kteří si dokáží udržet zápal a nadšení i když se zrovna věci nedaří. Lidi, kteří se chtějí stále posouvat dopředu, i když někdy uvíznou v blátě a ty kroky jsou jen nepatrné. Lidi, kteří chápou, že hlavním předpokladem úspěchu je vytrvalost a vůle. Lidi, kteří hrají fair, dokáží se domluvit a vzájemně respektovat. Lidi, kteří najdou motivaci trénovat, i když je venku hnusně a nikdo se zrovna nedívá. Lidi, kteří přijdou podpořit svůj tým, i když nehraje zrovna tak jak to viděli v televizi. Lidi, kteří se dokáží chovat podle určitých ragbyových zásad. Pokud takové lidi české ragby získá, potom se úspěch dostaví.
Tůma_2022_1.jpgTomáš Tůma
Předseda sboru rozhodčích, mezinárodní rozhodčí

Českému ragby bych v roce 2022 popřál hlavně návrat na hřiště a sehrání všech naplánovaných utkání a turnajů! Protože vím, kolik mi to přinese další práce zajistit na všechna ta utkání rozhodčí, tak mám ještě jedno přání. Aby všichni naši rozhodčí byli zdraví a připravení na řízení utkání a aby se k nim přidali další noví, kteří nebo které pomohou ke splnění toho prvního přání.
Vacek_2022_1.jpgFilip Vacek
Předseda metodické komise, trenér reprezentace U16 a bývalý reprezentant XV a 7s

Hodně nadšených a talentovaných dětí! Taky hodně trpělivých trenérů, kteří se budou snažit je připravit pro vrcholové ragby.
Schlangerová_2022_1.jpgHana Schlangerová
Manažerka ženského ragby, bývalá trenérka a reprezentantka XV a 7s

Přeji českému ragby spoustu nadšenců, kteří nebudou váhat věnovat svůj čas a energii do rozvoje tohoto krásného sportu u nás.
Rygl_2022_1.jpgRoman Rygl
Člen VV České rugbyové unie, bývalý reprezentant XV a 7s

Chtěl bych všem lidem, kteří se věnují nebo podporují ragby popřát především hodně zdraví. Hráčům a hráčkám v klubech přeji nadšení, zábavné tréninky a partu dobrých lidí kolem sebe, tak jako jsem to měl i já. Reprezentantům a reprezentantkám ČR přeji zlepšení ve všech herních projevech, umění lépe přijímat případně neúspěchy a dostatek štěstí, kterého je potřeba pro tolik očekávané úspěchy. Presidentům klubů a členům výkonných výborů přeji navýšení členské základny, větší pozitivní popularitu ve svém regionu a potřebný nával dobrovolníků i nadšenců. Presidentovi ČSRU Dušanovi Palcrovi a výkonnému výboru přeji dostatečnou energii a chuť neustále zvedat ragbyové hodnoty, které nás dělají silnějšími. Nakonec těm v ragby nejdůležitějším, trenérům a trenérkám, přeji dobrý pocit z vykonané práce a trpělivost s hráči na hřišti i mimo něj.
Hopp_2022_1.jpgMatyáš Hopp
Reprezentant XV a 7s, kapitán 7s

Českému ragby bych zprvu přál to, aby letos už nebylo omezováno pandemickou situací a všechny soutěže (jak mládežnické, tak seniorské) mohly být plnohodnotné. Dále bych přál všem, kdo se na jeho chodu podílí, ale stejně tak i jeho příznivcům, aby společně táhli za jeden provaz vstříc všeobecnému zlepšování úrovně ragby v ČR jako celku. Na závěr bych také přál všem reprezentačním výběrům co nejvíce úspěchů na mezinárodní scéně, aby tak působili jako výkladní skříň naší unie.
Doležilová_2022_1.jpgJulie Doležilová
Reprezentantka XV a 7s

V roce 2022 bych přála českému ragby, aby jeho činnost, zejména zápasy a turnaje všech kategorií, nebyla omezována pandemickými opatřeními. Dále přeji všem reprezentacím možnost kvalitní přípravy a mnoho úspěchů v jejich nadcházející sezóně.
Král_2022_1.jpgStanislav Král
Trenér reprezentace dívek U18

Českému ragby v roce 2022 přeji více odvahy, bojovnosti a vzájemné spolupráce. Odvahu a bojovnost všem ragbistům a ragbistkám při tréninku i samotné hře. Občas mám dojem, že hledáme velké složitosti, ale vyhrává především ten odvážnější a bojovnější… Vzájemnou spolupráci potom všem okolo pomezních čar. Dělení na ženské – mužské ragby, specializaci 7s´ – 15s´, Extraligu – první ligu, Dukláky – neDukláky, zavedené kluby – začínající kluby nám opravdu neprospívá a proto právě více spolupráce a jednoty… České ragby čeká průlomový rok na Evropské scéně a já věřím, že bude velice úspěšný…Ragby zdar!
Ouředník_2022_1.jpgMichal Ouředník
Bývalý manažer reprezentace XV a reprezentant 7s, člen metodické komise

Českému ragby přeji především toleranci a vzájemný respekt všech, kteří v českém ragby působí. Reprezentacím přeji hlavně úspěchy a maximální počet vítězných utkání ať zdolají všechny své soupeře. Všem hráčům rok 2022 bez zranění a fanouškům spoustu atraktivních utkání.
Petrášek_2022_1.jpgOto Petrášek
Člen sportovně technické komise, bývalý předseda komise mládeže, trenér dětí

Českému ragby přeji do nového roku 2022 klidný rok bez přílišných turbulencí. Rok to určitě nebude jednoduchý s ohledem na pokračující pandemii Covid 19. Přeji tedy spoustu krásných a férových utkání ve všech kategoriích a co nejméně těch z důvodu různých restrikcí a karantén zrušených. Reprezentaci mužů přeji, aby se konečně mohlo dohrát Mistrovství Evropy s postupem našeho výběru do skupiny Trophy, kam určitě výkonnostně patří. Juniorským reprezentacím přeji, aby potvrdily vzrůstající výkonnostní trend nasazený v roce uplynulém. Ženskému ragby, které bylo snad nejvíce pandemií zasaženo, přeji úspěšnou konsolidaci. Všem klubům přeji klid na práci a mnoho nových mladých hráčů, tak aby se potvrdil a nezastavil trend posledních let ve strmém nárůstu členské základny českého ragby zejména v mládežnických kategoriích. V neposlední řadě přeji českému ragby zvýšení propagace našeho sportu v médiích a tím pádem zvětšení povědomí o našem sportu v široké veřejnosti. Rugby zdar!
Vann_2022_1.jpgRob Vann
Člen metodické komise a trenér

Přeju herní úspěch ve všech kategoriích reprezentace. Úspěch je čokoládová fontána, rozšíří se dál mezi kluby, inspiruje hráče a zaplaví nás pozitivní vlnou. Celé ragby se pak snáze posouvá dopředu.

Petr Býma, media@rugbyunion.cz